BKG’nin Yeni Türkiye Koleksiyonu Müze Mağazaları’nda

Bilkent Kültür Girişimi (BKG) ‘Turizm Haftası’nı, Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye temalı Türkiye Koleksiyonu ile karşılıyor

TURİZMİN SESİ

Kültürel mirasın yeniden keşfedilmesi amacıyla çeşitli projeler hayata geçiren BKG, Anadolu coğrafyasının kültürel mirasının korunması ve tanıtılması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye genelindeki 84 Müze Mağazası ve 51 Müze’nin Kahvesi ile dünyanın en büyük müze mağaza zinciri olan BKG, kültür perakendeciliği operasyonu ile farklı illerde istihdam olanağı sağlıyor, el sanatçıları ile çalışarak yerel ekonomiye katkıda bulunuyor. Bu çerçevede BKG, “Türkiye Koleksiyonu”yla 15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası’nı renklendiriyor. 

 

Türkiye’nin kültürel ve turizm öğeleri birarada...
BKG, Turizm Haftası için hazırladığı koleksiyon ile ülkemizin tarihi miras, doğal güzellik ve kültürel öğelerini bir araya getirdi. Koleksiyonda; Ayasofya’dan Galata Kulesi’ne, Peri Bacaları’ndan, Çingene Kızı’na, Zafer Tanrısı Nike’dan bereket ve doğurganlık sembolü Artemis’e, Selçuklu Yıldızı’dan Osmanlı Çinileri’ne, kilim desenlerinden nazar boncuğuna kadar Anadolu topraklarının 12.000 yıllık mihenk taşlarından esinlenildi. Tişört, çanta, termos, magnet, bardak altlığı, kitap ayracı gibi her yaştan ve her bütçeye hitap edecek ürünleri günlük yaşamınıza taşıyan koleksiyon ile dünyanın en büyük açık hava müzesinde yaşadığınızı birkez daha hissedeceksiniz. Şehrinizdeki müze mağazasından veya www.muzedenhediye.com adresinde satışa sunuluyor.