BİZ YENİYİ SEVİYORUZ

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletini bir yatırım ve ticaret merkezi olarak tanıtmayı hedefleyen pazarlama kampanyası “Biz Yeniyi Seviyoruz” Türkiye'de start alıyor

TURİZMİN SESİ


280 Türkiye kökenli sirket Kuzey Ren-Vestfalya'da faaliyet gösteriyor İstanbul, 29 Mayıs 2009 Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, dısarıdan yatırım çekmek amacıyla Türkiye'de tanıtım kampanyası baslatıyor. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, KOB 'ler ve Enerji Bakanı Christa THOBEN, Kuzey Ren- Vestfalya Eyaleti'ni bir yatırım ve ticaret merkezi olarak tanıtan “Biz Yeniyi Seviyoruz” sloganlı pazarlama kampanyasını bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıyor. Kampanyanın hedefi Türk sirketlerinin ilgisini Kuzey Ren-Vestfalya'ya çekmek. RWE ve Metro gibi tanınmıs sponsor firmalar Bakan THOBEN'a eslik ederek, kampanyayı tesvik ediyor ve destekliyorlar.


2008 sonbaharında start alan Kampanya, Almanya'nın nüfus yogunlugu
en yüksek bu eyaletini Avrupa'nın lider bölgesi olarak konumlandırıyor.
Odagında 'inovasyon gücü' ve 'dünyaya açıklık' anlayısı yer alan
kampanyada en önemli 'hedef ülkelerden' biri de Türkiye. Basın
toplantısında Bakan Thoben, “Türkiye ve Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti
uzun yıllara dayanan bir gelenek ile birbirine baglıdır. Bu gelenek sadece ekonomik alanlardaki isbirliklerinde degil, aynı zamanda kültürel ve spor alanlarındaki isbirliklerinde de yansıma bulmaktadır. Ticari iliskiler geçmis yıllarda çok dinamik bir gelisme göstermistir. Arzumuz ticareti ve yatırımları sürekli olarak arttırmak” diye konustu.


Türkiye ile Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti arasındaki dıs ticaret, son on
yılda iki kat artarak 2008 yılında yaklasık 5 milyar 900 milyon Avro'ya
ulastı. 2008 yılında Türkiye'ye yapılan ihracat 3,5 milyar Avro ve
Türkiye'den yapılan ithalat 2,4 milyar Avro olarak gerçeklesti.
Enerji konusu, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti ile Türkiye arasındaki is
birliginde çok önemli bir rol oynamaktadır. Kuzey Ren-Vestfalya, 2 Avrupa'nın bir numaralı enerji bölgesi konumunda. Türkiye'de artan enerji ihtiyacı; su, rüzgâr, günes enerjisi ve jeotermal enerji gibi yenilenebilir enerjiler gibi alanlarda isbirligi imkânları dogurmaktadır.

 
Kuzey Ren-Vestfalya aynı zamanda Türk göçmenlerin Almanya'daki ilk
tercih ettigi eyalettir. Burada 570 bin Türk kökenli vatandas ikamet ediyor. Bu sayı Almanya'da yasayan Türk göçmenlerin üçte biridir. Geçmis yıllarda Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, Türk firmalarının Avrupa'da en çok
tercih ettikleri yatırım bölgesi konumuna geldi: Ana merkezleri Türkiye'de bulunan 280 Türk firması, Kuzey Ren- Vestfalya'ya yatırım yapmıs bulunmaktadır. Mobilya üreticileri Alfa Möbel ve Çilek Germany, seyahat acentesi GTI Travel, giyim sektörünün öncülerinden Sarar ve lojistik firması Gökbora bunlardan bazılarıdır.


Öte yandan, Kuzey Ren-Vestfalya'lı sirketler de 2003 yılından bu yana
Türkiye'ye her yıl bir milyar Avro yatırım yaptı. Kuzey Ren-Vestfalya'nın
pek çok ünlü firmasının Türkiye'de subeleri ve yatırımları bulunuyor.
Aunde, BSF Coatings, Bayer, DHL, MAN Ferrostaal, Metro, Oschatz ve
RWE gibi uluslararası tanınmıs holdingler ve orta büyüklükte sirketler
bunlardan bazılarıdır..

Kuzey Ren-Vestfalya hazırladıgı Türkçe internet sitesi, imaj filmi ve önde
gelen Türk medyalarında verdigi ilanlar ile “Biz Yeniyi Seviyoruz”
kampanyasını Türkiye'de baslatmıstır. Bunlara ilaveten profesyonel
futbolcu Halil Altıntop yazılı basında çıkan ilanlarda Türk sirketlerinin
Kuzey Ren-Vestfalya'ya yatırıma çagırmaktadır. Kampanyanın Türkiye Elçisi giyim sektörünün öncülerinden Sarar Giyim Tekstil Sanayi ve Ticaret'in icrâ kurulu baskanı (CEO) Cemalettin Sarar'dır. Dünya çapında faaliyet gösteren moda sirketinin Avrupa merkezi 1999 yılından bu yana Düsseldorf'dadır. Sarar Europe, 2007 yılında Kuzey Ren-Vestfalya'da 38 kisiye istihdam saglamıs ve 14 milyon Avro ciro gerçeklestirmistir.


İstanbul ile Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nde bulunan Essen sehrinin çok
önemli ortak yanları bulunmaktadır. Her ikisi de 2010 kültür baskentidir.
RUHR.2010 GmbH, ilgili bütün pazarlama ve turistik etkinlikler de dâhil
kültür baskenti programının hazırlanması ve gerçeklestirilmesi ile
görevlidir. Söz konusu kurum bu amaçla, diger 2010 kültür baskentleri ile yakın çalısmalar içerisindedir. 3 Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'ni bir yatırım ve ticaret merkezi olarak tanıtan pazarlama kampanyası ile ilgili detaylı bilgileri su internet adresinde bulabilirsiniz: www.welovethenew.com  
NRW.INVEST Türkiye hakkında NRW.INVEST GmbH firmasının stanbul'daki temsilciligi, Türkiye'deki sirketlere bir ekonomi merkezi olarak Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti ile buradaki is ve yatırım ortamı, Almanya'daki hukuki ve sosyal çerçeve kosulları, Kuzey Ren-Vestfalya'daki sehirler ve yatırım bölgeleri; fuarlar ve pazar olanakları gibi çok farklı ve ihtiyaç duyulan konular hakkında bilgi verir.

 
Temsilcilik, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nde yatırım yapmayı düsünen Türk sirketlerinin danısabilecekleri ilk mercii olup Kuzey Ren-Vestfalya'ya yerlesmek isteyen firmalara yerinde yardımcı olarak onlara yol gösterir.


NRW.INVEST Turkey
Economic Development Agency of the
German State of North Rhine-Westphalia (NRW)
Dr. Adem Akkaya
Inönü Cad. 24/4 Gümüssuyu- Taksim
34437 stanbul, Türkiye
Tel.: +90 (0) 212 249 18 48
Faks: +90 (0) 212 249 18 49
E-Posta: info@nrwinvest-istanbul.com.tr  
www.nrwinvest.com