BİTLİS’TE MARKA YARATMANIZ LAZIM

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, BİKAV “Bitlis Kalkınma Vakfı “ tarafından düzenlenen Bitlis Turizm Sempozyumuna katıldı

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy; küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin tatilciler ve turizm profesyonellerini deniz-kum-güneş üçlemesi dışında arayışlara ittiğini, doğa, tarih, inanç ve kültür turizminin gelecek yıllarda daha da gelişeceğini, Anadolu'nun bu konuda çok zengin olduğunu söyledi. Turizm sempozyumlarını Türkiye'nin her bir ilinde gerçekleştiriyoruz .iklim şartları değişiyor ürünlerimizi çoğaltmaya ve markalar yaratmaya çalışıyoruz. Toprağımızın kıymetini bilmeliyiz. Bitlis'te turizm için her şey var . Bitlis'te kış mevsiminin uzun sürmesi nedeniyle kış turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip özellikle kayak sporu bütün canlılığıyla yediden yetmişe her kesimin kış eğlencesi olmuş bunu dünyaya anlatmak lazım. Zengin bir tarihsel potansiyelin sahibi olan ve Urartular'dan başlayıp, Osmanlılar'a kadar uzanan çeşitli medeniyetlerin uğrak yeri olan Bitlis, tüm bu dönemlere ait sayısız tarihi eserleri ile tam bir “ Açık Hava Müzesi bunu dünyaya anlatmak lazım.

Bitlis, Sağlık turizmi için doğallık teşkil eden bir coğrafyada bulunuyor merkezde ve çevresinde sayısız kaplıcalar mevcut Bu kaplıcaları “Güroymak Budaklı Kaplıcası, Ilıcak (Germav) Kaplıcası, Yam Kaplıcası (Acısu), Tatvan Develer Suyu, Nemrut “Kaplıcalarını dünyaya tanıtmak gerekiyor. Havası, suyu, dağları, kışın beyaz, yazın yemyeşil görüntüsü ile adeta bir yeryüzü cennetini andıran Bitlis tarihin her dönemine tanıklık eden anıtsal yapıları, Türkiye'nin en büyük yanardağı olan eşsiz doğa harikası Nemrut Dağı ve Krater Gölü, Tatvan – Ahlat - Adilcevaz ilçelerimizin bir hilal şeklinde kucakladığı uçsuz bucaksız görüntüsü ile Van Gölü, Süphan Dağı, Beş Minare'si, şifalı suları ve misafirperver insanı ile tarih ve doğanın kucaklaşmasını en güzel şekilde sergileyen Bitlis'in tanıtıma ihtiyacı var.

İşadamları doğduğu büyüdü topraklara yatırım yapmak zorundadır Bitlis'e sahip çıkma zamanıdır. Bitlis ilk önce konaklama sorununu çözmeli .Ülkemizde 347 uçak var Kars'dan Van'dan Trabzon'dan 59 TL'den İstanbul'a geliyorsun. Otobüs ücretlerinden daha ucuza seyahat ediyorsunuz. Bizim aile otobüsler her gün 10 otobüs kaldırırken şimdi 2 otobüs kaldırıyor. Bu ülke ulaşımı çözmüş durumda sizlerde konaklamayı çözmelisiniz. Avrupa birliği 50 yıldır bir arada yaşıyor ya biz 1000 yıldır beraber yaşıyoruz ve bin yıldır da beraber yaşayacağız. Hükümetimiz çok başarılı Mısır'da Türk dediğinizde kapılar hemen açılıyor. Bize vize koyan ülkeler var ya o ülkelere bir gün gelecek o vizeyi biz koyacağız

Bizde kızlar çok olduğu için damatlarda çok bakıyorsun bi tanesi Urfalı bi tanesi Diyarbakırlı, bir tanesi Elazığlı biz damatlarımızı seçerken nereli diye sormadık Türkiye Cumhuriyeti olması bizim için yeterli birlikte yaşamayı biliyoruz ve seviyoruz. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde butik otel yaptık şimdi Erzincan'da da bir otel yapacağız…İnşallah bir gün gelir Bitlis'e de otel yaparız .


Bırakın İstanbul'dan Uzungöl'e 1 günde gitmeyi ben doğduğum Trabzon Of'dan Uzun göle 1 günde çıkıyordum şimdi desem neyle çıkıyordunuz derler bana. Kemaliye'den Erzincan'a yol yoktu şimdi duble yol yapmışlar.Türkiye 'de duble yollar tüneller ülkenin her bir yeri ulaşılabilir olmuş durumda. Sizler geleneklerinizle göreneklerinizle artık mütevazi olmayın.Görüşleriniz ne olursa olsun ortak noktanız turizm olsun. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı olarak bu ülkenin her bir köşesinde varız. Sözlerime burada son verirken bir fıkrayla tamamlamak istiyorum.

Karadenizde idam mahkumuna soruyorlar son arzun ne diye, cevap olarak beni oğlumun yanına gömün diyo, araştırıyorlar bakıyorlar ki oğlu ölmemiş, oğlun ölmemiş diyorlar  olsun ben beklerim diyor. Biz hiç beklemeyelim ürünlerinizi ortaya koyalım tanıtım ve pazarlamaya önem verelim. Anadolu'ya taşra diyorlar gelsinler görsünler Anadolu'nun yanında esas taşra İstanbuldur yardımlaşma orda beraberlik orda dostluk orda Anadolu'dan öğreneceğimiz çok şey var Sakın ha Anadoluluya ders vermeye çalışamayın ders alırsınız sesini çıkartmaz ama dersinizi verirler diyorum.