BİSİKLETLE İSTANBUL’DAN SURİYE’YE

Almanya'da üniversite öğrenimi gören iki arkadaş, 5 hafta önce İstanbul'dan başlattı kları ve Suriye'de tamamlanacak bisiklet turu için geldikleri Tellabyat Sınır Kapısında ilgiyle karşılandı

TURİZMİN SESİ


Alınan bilgiye göre, Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir üniversitede mimarlık eğitimi alan Valentin Müller ile tıp fakültesi öğrencisi olan kız arkadaşı Henrike Olto, Türkiye ve Suriye'ye gitmeye karar verdi.
Geçen ay uçakla İstanbul'a gelen iki arkadaş, bisikletle başlattıkları ve 7 hafta sürmesi planlanan tur kapsamında Antalya, Konya, Aksaray, Kapakdokya, Kayseri, Malatya ve Adıyaman'ı gezdikten sonra Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine ulaştı.

Burada sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında Suriye'ye giden vatandaşların ardından pasaportla geçiş yapan bisikletli çifte, sınırda görevli Suriyeli askerler tarafından şeker ve çikolata ikram edildi. Türkiye ve Suriye'de bayram kutlaması yapıldığını öğrendiklerini belirten çift, askerlerin ve Suriye'ye geçiş yapan Türk vatandaşların bayramını kutladı.
Alman öğrenciler, pasaport işlemlerini yaptıktan sonra Suriye'nin Rakka vilayetine doğru yola koyuldu. Valentin Müller, Türkiye ve Suriye'yi uzun zamandır merak ettiklerini ve görmek istediklerini söyledi.
Bu nedenle bisiklet turu düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Müller, güzergah boyunca gördükleri yerlerin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını kaydetti.

Bisikletle yaklaşık 2 bin 500 kilometrelik yol katetmeyi planladıklarını dile getiren Müller, "Turu 2 hafta içinde tamamlayıp ülkemize dönmeyi amaçlıyoruz. Yol boyunca karşılaştığımız insanların ilgisi ve özellikle Kapadokya ve Nemrut gibi yerlerin doğal güzelliğini unutmayacağız." dedi.