Birçok ülke ve şehir hakkında neredekalinir.net ten detaylı bilgi alabilirsiniz

Zaman içinde ulaşımın kolaylaşması, insanların bulundukları şehirlerden ya da ülkelerden çok rahat bir şekilde başka yerlere de edebilmeleri günümüzde çok kolay bir hal almıştır.

TURİZMİN SESİ


Artık Dünyada hiçbir yer uzak sayılmıyor. Farklı kültürlerin,  farklı İnsanların yaşayışlarını merak edip onlarla iç içe olmayı herkes istemektedir. Herkesin gitmek istediği yerler için bir listesi bulunmaktadır.  Lakin nereye ne şekilde gidip ve ne şekilde kalacağı hakkında soru işaretleri de her zaman kafaları kurcalamak tadır.

Birçok ülke ve şehir hakkında neredekalinir.net ten detaylı bilgi alabilirsiniz

 İnsanlar en büyük gelişimleri farklı kültürlerle etkileşim haline getirdikten sonra yakalayabildiklerini çok iyi bilmektedirler. Bu şekilde bir fırsattan yararlanmak içinde yurt dışına çıkmak gerekmektedir. Her milletin her ülkenin kendine göre farklı yaşayış şekilleri bulunmaktadır. Gerek tatil amaçlı, gerekse iş amaçlı seyahat etmek günümüzde çok yaygınlaşmış bir kültür haline gelmiştir. Birçok insan artık iş hayatına farklı pencerelerden bakarak yurt dışındaki imkânları da değerlendirmektedir. Sürekli gezdiğimiz yerlerden sıkılıp farklı yaşam şekillerinin olduğu insan topluluklarının bulunduğu şehirlere gitmek için sizlere Roma şehrini önermekteyiz. Roma şehri antik bir şehir olma niteliğine sahip olarak günümüzde halen herkesin ilgi duymuş olduğu bir şehir olabilmeyi sağlamıştır. Roma şehrini yaklaşık olarak 3000 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. Birçok hükümdar bu şehri almak isteyip hüküm sürmek istemiştir. İtalya’nın başkenti konumunda bulunan Roma tarihi ve kültürel bakımdan büyük zenginlikleri ile seyahat edenleri karşılamaktadır.

Roma şehrini gidildiği zaman birçok kişi hemen tarihi yerleri merak edip bu yerlerin güzellikleri ve ilgi çekiciliği ile ilgilenmeye başlamaktadırlar. Fakat Roma şehri her ne kadar tarihi yapıtları ile ağırlıklı bir yapıya sahip ise bile yemekleri ile de meşhur bir şehirdir.

Romada nerede kalınır detaylı bilgi için https://www.neredekalinir.net/roma/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Roma Şehre Gittiğiniz Zaman Kesinlikle Yemeniz Gereken Birçok Yemek Çeşidi Bulunmaktadır.

  • Pasta alla Corbonara
  • Suppli
  • Galego
  • Pizza alla Romana şeklinde en ünlü yemekleri kesinlikle takmanız gerekmektedir.

 Özellikle Roma’ya gittiğimiz zaman İtalyanların ün yapmış olduğu yemek çeşitlerinden birisi olan pizzaları kesinlikle denemeniz önerilmektedir. Roma’da iyi bir şekilde kurulmuş ve günümüzde halen hayranlıkla herkesin ilgisini çeken yapılar bulunmaktadır. Roma’yı gezdiğiniz zaman hemen hemen her adımda tarihi anıtlar karşınıza çıkmaktadır. Roma şehrini giderseniz kesinlikle gezmeniz gereken noktaları size net bir şekilde belirleyecek bir harita edinmeniz de fayda bulunmaktadır. Çünkü neredeyse her yer gezinmeyi uygundur. Fakat şehrin içinde kendini diğerlerinden ayıran güzel yerleri bulmanız için bu gereklidir. Şehrin içindeki ulaşımı kolaylaştıran otobüs ya da taksilerle istediğiniz yerlere rahatlıkla ilerleyebilirsiniz. Fakat metro seçeneğini kullanacak olursanız tarihi yerleri çok yakın duraklardan geçmediğini de bilmeniz gerekmektedir. Ulaşımın kolaylaştırılması adına Roma’da bineceğiniz her araç için 75 dakikalık sürede sadece 1  euro ödemeniz gerekmektedir.

Roma dünyadaki diğer şehirlere oranla en çok turist ağırlayan şehir olarak belirtilmesi gerekmektedir. Roma’daki mimari kültür ve diğer yapıtlar neredeyse sizi bir açık hava Müzesi’nde geziyormuş gibi bir havaya girmenize neden olacaktır. Roma’ya gittiğiniz zaman İtalyanca diline yeteri kadar hakim değilseniz korkmanıza gerek yok. Roma’da Hemen hemen herkes İngilizce diline hakim bir şekilde konuşabilmektedir. Fakat gitmeden önce bir takım ya sorma ya da yer sorma tarzı cümleleri İtalyan dinine göre çevirip bilmenizde fayda bulunacaktır.

Roma’ya Gitmek İçin En Uygun Zaman

Akdeniz’e yakın olduğu için yılın her döneminde gitmek mümkündür. Ilıman bir iklime sahip olması da tatilin aksamasına oluşabilecek engellere en aza gelmesine neden olmaktadır. Özellikle sonbahar ya da kış aylarında tatil ücretleri biraz daha düşük olabilmektedir. Siz de uygun bir fiyata tatil yapmak istiyor iseniz o zaman aralıklarını tercih edebilirsiniz. Şehirde bu kadar çok tarihi yer vardır ki herkesin bunlara yeteri kadar ulaşabilmesi için her ayın ilk pazar günü müzeleri ya da tarihi nitelikteki yerlere herhangi bir ücret ödemeden gezebilirsiniz. Roma’ya gitmek için yapmanız gereken tek şey Ankara’ya da İzmir’den aktarmalı uçaklara binerek Romaya gitmektir. Bu Şehirde kolay bir şekilde ulaşım sağlamak için kendinize özel bir araç kiralamalarda işlerinizi daha kolaylaştıracaktır. Birçok online olarak araç kiralamanıza veya rezervasyon yapmanıza imkan sağlayan siteden önceden rezervasyon yapmanız daha uygun şekilde araç kiralamada neden olacaktır.

Roma’da eğlence

Roma Antik kenti yıl içinde çok fazla festival düzenleyerek bu festivallerden hem şehir halkının hem de gelen turistlerin faydalanmasına olanak tanımaktadır.

Roma şehrinde her yeri gezebilmek için uzun bir tatil aralığına ihtiyacınız vardır.  Bu şehirde sadece birkaç gün gezebileceğiniz en güzel yönleri belirleyerek başlamanız daha iyi olacaktır.

Roma’da nerede kalınır

Dünyanın en çok turist ağırlayan şehri niteliğine sahip olmasından kaynaklı olarak birçok lüks otel ya da diğer bütçelere uygun otel seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Roma’da ev kiralamak

Roma’nın merkezinde birçok kiralık ev turistleri en iyi şekilde ağırlamak için uygun fiyatlara müşterilerini beklemektedir. Airbn sitesi uygun fiyata bulunan kiralık evlerin ücretleri hakkında detaylı bilgi alıp nerede bulunduklarını da öğrenmenize imkan tanımaktadır.   Bu siteden yararlanmanız indirimli olarak kendimize uygun evleri bulabilmeniz de yardımcı olmaktadır.

Roma’da bulunan lüks oteller

J.K Place Roma

Otel eski kent merkezinde yer almaktadır. Yani Romanın neredeyse tam olarak merkezinde bulunmaktadır. Hem manzara bakımından hem de havaalanına 35 dakikalık yakınlığı ile çok kaliteli alternatifler sunabilmektedir. Piazza Del Plaza ya yakın olması da otelin sunmuş olduğu imkanlardan bir tanesidir. Otelin kendi içindeki mimarisi el yapımı içeriklerden üretildiği için, müşterilerine olabildiğince kaliteli bir hizmet ve görsel zenginlik sunabilmektedir.

Hotel raphael relais chateaux

Bu otelin konuma Tibet Nehri’nin hemen yanıdır.  Otelin tarihi yerlere yakınlığı ise oteli cazip kılan en önemli sebepleri arasında yer almaktadır. Son teknoloji ile yapılmış olan mobilyalar kişilerin konforunun yeteri kadar düşünüldüğünü hissetmelerine neden olacaktır. Özellikle bu oteli çiftler tercih etmektedir.

Hotel eden dorchester collectian

Bu otelde hem içindeki mimari tasarımlarıyla hem de bulunduğu konum ile en çok tercih edilen lüks oteller arasında yer almaktadır. Otelde hizmet veren personel sayısı çok fazla olduğundan dolayı kişilerin çok rahat bir şekilde otelde imkânlardan yararlanması sağlanmaktadır. Otelin barları, fitness merkezleri ve ünlü yerlere yakın olması da ayrı bir hava katmanına neden olmaktadır.

Grand hotel de la minerve , Margutta 19 small Luxury Hotels of the word

Gibi otellerde lüks otel kategorisine girip turistlerin en çok tercih ettiği oteller sınıfında yer almaktadır

Roma’da ucuz oteller

Fh55 Grand hotel palatiolno

Lüks otellerden neredeyse hiç geri kalmayacak özelliklere sahip olan bu otel hem uygun fiyatlara sahip olup bütçenizi aşmanıza yardımcı olmakla birlikte hem de tariona ya 10 dakikalık mesafede yer almaktadır

Giuturna boutiqu hotel, Viminale view hotel, İq hotel roma şeklinde birçok uygun fiyata otellerde turistleri ağırlayıp yüksek kalitede imkanlar ile yararlanmalarına yardımcı olmaktadır.