BİNGÖL HAVAALANI TEMELİ ATILDI

Havaalanının temel atma törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile çok sayıda bürokrat katıldı

TURİZMİN SESİ
Bingöl Havaalanı'nın temelini atmak üzere Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, temelin 1995 yılında Refahyol döneminde atıldığını, ancak 2001 yılında ANASOL hükümetince durdurulduğunu söyledi.

Havalanın tamamlanmasının ise AKP hükümetine nasip olacağını söyleyen Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Küçük bir havaalanı düşüncesiyle 1995 yılında başlatılan havaalanının inşaatı 2001'de durduruldu. Bu kez işi tamamen tamamlamak üzere temelini atıyoruz. Allahın izniyle havalanının yapımı AKP hükümetine nasip olacak. Havaalanı için 70 milyon TL. bütçe ayrıldı. Yıllık kapasitesi 500 bin yolcu olcak, haliyle kentimize şu anlık yeter. Terminal binası için beş gün sonra ihale teklifleri alınacak. Bir an önce tüm çalışmaları tamamlamak ve havalanımızı 2011'de hizmete açmayı hedefliyoruz."