“Bi’BÜYÜK FEST’TE REKOR KIRILDI

Rekor denemesinde, yaklaşık 1500 çeşit farklı meze, dev Yeni Rakı şişesi şeklindeki sofrada sergilendi.

TURİZMİN SESİ


Bi' Büyük Fest'te, Yeni Rakı ile “1001 Meze Sofrası”nın Guinness Rekoru denemesi başarıyla gerçekleşti

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi Hizmet Sponsoru olan Yeni Rakı'nın katkılarıyla düzenlenen Bi' Büyük Fest ile İstanbul Boğazı, rakı-meze ve müziğe doydu.

Yeni Rakı'nın “1001 Meze Sofrası”nda Tüm Aşçılar Federasyonu Aşçılar Milli Takımı'ndan yaklaşık 90 aşçının desteğiyle tam 1500 farklı meze hazırlanarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için gerçekleştirdiği rekor denemesi de başarıyla gerçekleşti.

Turkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleşen festivalde, Emel Sayın, Yeni Türkü ve Emre Aydın performansları ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Türkiye'nin lider rakı markası Yeni Rakı'nın İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması şerefine ve Türk sofra kültürüne katkı sağlamak amacı ile düzenledi.

 “Bi' Büyük Fest”; muhteşem konserler, gerçekleşen rekor denemesi, doruk noktasına çıkan rakı-meze keyfi ve birbirinden eğlenceli aktivitelerle, 2010 yazına damgasını vurdu.

Turkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleşen Bi Büyük Fest'te Yeni Rakı, “1001 Meze Sofrası” projesi ile de Guinness Rekorları Kitabı'na girme yolunda adım attı.

Türk sanat müziğinin usta sesi Emel Sayın, dillerden düşmeyen unutulmaz parçaların yaratıcısı Yeni Türkü ve Türk rock müziğinin günümüzdeki en önemli isimlerinden Emre Aydın, birlikte sergiledikleri muhteşem performans ile katılımcılara unutamayacakları bir festival yaşattı.

“1001 Meze Sofrası” Guinness Rekoru denemesi başarıyla sonuçlandı
Yaptığı etkinliklerle Türkiye'deki sofra kültürünün gelişmesine sürekli olarak katkıda bulunan Yeni Rakı, Bi' Büyük Fest'te tüm lezzet meraklılarıyla beraber müthiş bir rekor denemesine imza attı.

Yeni Rakı'nın “1001 Meze Sofrası” isimli rekor denemesinde, yaklaşık 1500 çeşit farklı meze 3 Temmuz günü Kuruçeşme Arena'da kurulan dev Yeni Rakı şişesi şeklindeki sofrada sergilendi.

“Guinness Dünya Rekoru™” “En zengin meze masası ile dünyanın en çok çeşitli açık büfesi” unvanı için yapılan “1001 Meze Sofrası”ndaki yaklaşık 1500 meze, Tüm Aşçılar Federasyonu Aşçılar Milli Takımı'ndan yaklaşık 90 aşçının çalışmalarından ve rakı severlerin Yeni Rakı'ya internet üzerinden gönderdiği meze tariflerinden oluşturuldu.

Mezeler, festival günü noter huzurunda Guinness™ yetkilileri tarafından teker teker sayıldı.

 Başarıyla sonuçlanan rekor denemesi ile Yeni Rakı “1001 Meze Sofrası” projesi, “Guinness Dünya Rekorları” kitabına girme yolunda adım attı.

Yeni Rakı'nın, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla düzenlediği “Bi'Büyük Fest”, bu akşam Turkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleşti.

Festivalde, Emel Sayın, Yeni Türkü ve Emre Aydın sahne alırken, Yeni Rakı “1001 Meze Sofrası” adını verdiği “en zengin meze masası” ile “dünyanın en çok çeşitli açık büfesi” unvanını almak, Guinness Rekorlar Kitabı”na girmek için rekor denemesi yapıldı ve rekor geldi.

Bi'Büyük Fest” dünyanın en çeşitli açık büfesi” unvanını alınca , Guinness Rekorlar Kitabı”na girince TAF Başakanı Yalçın Manav'ı Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Gissur Gudmundsson tebrik etti.

Skal geçmiş dönem Dünya Başkanı Hülya Aslantaş TAF Başkanı Yalçın Manav'ı kutladı

Deniz Anapa,Cem Hülya Aslantaş Çifti Taf Başkanı Yalçın Manav ve İstanbul Skal Başkanı Vedat bayrak ve eşi

Deniz Anapa

İstanbul Aşçılar eski başkanı Ahmet Yavu Ve Gelecek İstanbul aşçılar başkanı Hüseyin Arslan

Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Gissur Gudmundsson

Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Gissur Gudmundsson ve TAF Başkanı Yalçın Manav 

Aşçılar Derneği Başkanı İbrahim Dinç gelecek dönem başkanı Hüseyin Arslan ve Geçmiş dönem başkanı Ahmet yavuz

İnönü'den Bayar'a, Kraliçe Elizabeth'ten De Gaulle ve Şah Rıza Pehlevi'ye kadar birçok isme servis yapan Vefa Zat, Kariyerinde "Huzur", "Golden Martin", "Banana Sour", "Apple Punch", "Eggnog' gibi" özgün kokteyller bulunan Vefa Zat'ın, "Şerefe" ve "Uluslararası Kokteyller" adlı iki kitabı bulunan Vefa Zat'a Güler Osmanlı Mutfağı Ali Güler  Demirhindi şerbeti ikram etti

Ahmet Yavuz ,Ali Güler ve Hüseyin  Arslan

Aşçılar Derneği Başkanı İbrahim Dinç,Şefika Özgen,Ali Güler,Sedat Karagöz ve Hüseyin Arslan

Güler Osmanlı Mutfağı'nın kendi ürettiği Demirhindi şerbetini enerji versin diye Oryantal icra eden sanatçılara verdi .Yorgunluğunuz bunu içince geçecek kendinizi çok iyi muhteşem hissedeceksiniz yerinizde duramayıp perfonmansınız artacak dedi .Dilerseniz Hasanpaşa merkezli butik restaurantıma beklerim sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarım

 

Taf Yalçın Manav Merkez ofis çalışanları ve Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Gissur Gudmundsson

İstanbul Skal Başkanı bu sefer ŞEREFE dedi...

Türkiye Barmenler Derneği'nin Onur Kurulu Üyesi Rakı kültürü ve İstanbul'un eğlence hayatıyla ilgili eserlerinden tanıdığımız Üstat Vefa Zat, bu kez de karşımıza Bi' Büyük Fest İstanbul'da çıktı . Önümüzdeki günlerde Dünya rakı gününün sekizincisini  kutlayacak olan Vefa Zat kadehini rakı dostları için kaldırdı

Hokus Pokuz  Zerrin Keşoğlugil

Aşçılar Derneği Başkanı İbrahim Dinç,Hüseyin Arslan ,Sedat Karagöz ve  Oktay Kapdan

Hokus Pokuz  Zerrin Keşoğlugil

Güler Osmanlı Mutfağı “Bi'BÜYÜK FEST'TE

Demir hindi Kralı Ali Güler'in Şerbet takımı

Aşçılar Derneği Başkanı İbrahim Dinç,Hüseyin Arslanve Ahmet Yayuz 

Kahve İthalatçı Güzeller bu sefer Kuruçeşme Arena'da çilingir sofrası kurdu

SUNSET Restaurant'ın Ünlü Madalyalı Executive Şefi Hüseyin Arslan'ın Kahveci Güzel konuğu 


Uyarı!
Bu sitede yer alan tüm içerik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp, kullanılamaz.Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir.

https://www.turizminsesi.com/haber/bibuyuk-festte-rekor-kirildi-7579.htm