BEZİRHANE’DE KAPADOKYA VE AVRUPA SERGİSİ

Argos in Cappadocia, 7 Mayıs Cumartesi günü Bezirhane'de yapılacak olan “Kapadokya ve Avrupa” fotoğraf sergisi açılışında Avrupa Birliği Üyesi Ülkelerin Büyükelçileri Heyeti'nden yerel protokole bir çok seçkin ismi ağırlayacak

TURİZMİN SESİ


Nevşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmalarıyla Avrupa Birliği ülkelerinde ve ülkemizde gerçekleştirilen uluslararası projelerden karelerin yer aldığı özel fotoğraf sergisi, Argos in Cappadocia Bezirhane'de 7 Mayıs Cumartesi günü açılıyor. “Türkiye'nin AB Üyeliğiyle Türkiye ve AB Daha Yükseğe” temalı Nevşehir gezisi kapsamında yer alan fotoğraf sergisinin fonunda hem Avrupa hem de Kapadokya'nın eşsiz manzarası sunulacak.

Bu özel serginin davetlileri arasında Avrupa Birliği'nden 15 Büyükelçi, Avrupa Birliği Genel Sekreter Vekili, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, ulusal ve uluslararası basın mensupları ve yerel protokol yer alacak. Yapımı 3 yıl süren ve tarihçesi milattan önceye uzanan, şu an Bezirhane olarak isimlendirilen ikibin yıllık manastır, çeşitli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Keşişlerin ve rahiplerin barındığı, İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı, beziryağı üretilen bu tarihi mekânda 7 Mayıs'ta açılacak olan “Kapadokya ve Avrupa” fotoğraf sergisi 10 Mayıs'a kadar misafirlerle buluşacak.