Beyrut’ta Türkiye rüzgarı esti

Dünyaca ünlü “Beyrut Ramazanları Festivali” kapsamında düzenlenen etkinliklerde Türk kültürünün ve sanatının seçkin örnekleri sergilendi

TURİZMİN SESİ

Festival, dünyaca ünlü Türk Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun verdiği unutulmayacak bir konserle sona erdi.Dünyaca ünlü “Beyrut Ramazanları Festivali”nde Türk kültürü ve sanatının rüzgarı esti. Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye’yi temsil ettiği etkinliklerin dünkü kapanışında dünyaca ünlü Türk Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu unutulmaz bir konser verdi. 1 Temmuz’dan 4 Temmuz’a kadar devam eden festivalde ziyaretçilere Türk el sanatları, halk oyunları, Türk müziği ve Türk mutfağına dair en özel örneklerden oluşan bir seçki sunuldu.

 
Türk kültürü ve sanatı beğeni topladı
1 Temmuz günü verilen iftar yemeğinin ardından dünyaca ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu fuar alanında bir konser verdi. Etkinlikler 3 Temmuz’daki 17 kişilik Türk Halk Dansları Ekibi gösterisiyle devam etti. Festivalin finalini ise Beyrut Al Madina Tiyatrosunda bir konser veren Şirin Pancaroğlu ve ekibi yaptı. “Şimdi Ensemble” tarafından Beyrut'ta bulunan Al Madina Tiyatrosunda 21.30’da bir kez daha verilen konserle festival son bulurken yoğun ilgi de dikkat çekti.
 
Ramazana özel hediyeler
Festival boyunca Ebru Sanatçısı Ayşen Avcı Çavdar ve Kâğıt Oymacılığı sanatçısı Saadet Sarı’nın gösteri yaptığı stantta Ramazan ayına özel magnetler, ebru örnekleri, Karagöz ile Hacivat, semazen objeleri de ziyaretçilere hediye edildi. Beyrut Fuar Merkezi BİEL’de düzenlenen festivale 14 ülkeden 80’den fazla organizasyon katıldı. Türk kültürünün ve sanatının Yunus Emre Enstitüsü tarafından temsil edildiği festivale Beyrut halkı büyük ilgi gösterdi.