“BENZERSİZ” YARIŞ 25. YILINDA!

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından ilki 1989 yılında gerçekleştirilen Boğaziçi Kıtalararası Yarışları her yıl artan bir ilgiyle devam ediyor

TURİZMİN SESİ


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından ilki 1989 yılında gerçekleştirilen Boğaziçi Kıtalararası Yarışları her yıl artan bir ilgiyle devam ediyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin himayesinde ve "Herkes İçin Spor" sloganına uygun olarak düzenlenen yarışlar bu sene 25. yılında, 7 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak.TMOK tarafından "2 Kıta 1 Yarış" sloganıyla 7 Temmuz Pazar günü İstanbul boğazında gerçekleştirilecek. "25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları”nın İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana seçmeleri sonucu belirlenecek yüzücüler bu efsanevi parkurda yüzmek için hak kazanacaklar. Asya’dan Avrupa’ya iki kıta arasını topluca yüzerek geçmek katılımcılara özellikle ayrı bir zevk ve heyecan vermektedir. Her geçen  yıl dünyanın değişik ülkelerinden her yaştan erkek ve bayan yüzlerce amatör yüzücü, kıtalararası yüzme yarışını başarıyla tamamlamanın ardından, bir sonraki yıl yapılacak yarışın heyecanını yaşamaya başladıklarını ifade etmektedir.
 
 
YARIŞLARA İLGİ ÇOK BÜYÜK
İstanbul, Avrupa ve Asya kıtaları üzerine kurulmuş olması, içinden "boğaz" su yolu geçmesi özelliğiyle bu yüzme yarışını toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturuyor ve “Benzersiz” bir kıtalararası yüzme yarışı yapılıyor. Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de sona erecek Boğaziçi Yüzme Yarışları, Türkiye ve 2020 Olimpiyatlarının güçlü adayı İstanbul'un tanıtımı için de özel bir öneme sahip. Dünyanın hiçbir yerinde kıtalararası bir yarış düzenlemek mümkün olmadığı için bu açıdan Ülkemiz farklı bir konumda. İlk sene 68 olan katılımcı sayısı artık başvuruların başladığı ilk günlerde binlerle ifade ediliyor. Yurt dışından gelen yoğun ilgi ile birlikte bu yıl ilk defa yurt dışı katılım sayısına kısıtlama getirildi ve her ülkeden katılacak sayı 120 ile sınırlandı. Yurt dışından katılacak olan yüzücülerin kayıtları için bu yıl en büyük sürpriz Rusya’dan geldi ve Rusya’dan kayıt yaptıran yüzücü sayısı Şubat sonunda 120’yi aştı.