BAYRAMÖREN’DE TURİZM ÇİÇEKLERİ

Yamaç paraşütü için Dünya'nın en mükemmel uçuş alanı olarak Yamaç paraşütü otoriterleri ve pilotları tarafından görülen, Çankırı-Bayramören, yamaç paraşütü Dünya kupasının yapıldığı 7 etaptan biri olma yolunda, adayların içinde 21 bölgeden en favorisi

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


Türkiye'nin ilk yamaç paraşüt pilotlarından ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin, ÇANHAVK Başkan Yardımcısı İlker Karataş, Türkiye yamaç paraşüt şampiyonu ve World Cup Başkan Yardımcısı Semih Bayır'ın kişisel gayretleri ve sürdürmekte oldukları özverili çalışmaları sayesinde bu 7 bölgeden biri olma yolunda hızlı başarılı etkin adımlarla ilerliyor.

Bayramören bölgesindeki vadinin cografi yapısının bu spora elverişli koşul zenginliği ve diğer parkurlardan ayrıcaklı kuzey-güney vadiden kalkış yapabilme imkanı bunu emsalsiz yaparken, tüm dünya yıldız yamaç paraşüt pilotların en sevdiği yer haline geldi.

3 yıldır Türkiye şampiyonası ve Dünya kupası test yarışmaların yapıldığı Bayramören'de bu sene yine, Dünya ve Türkiye'nin tüm yıldızları bir araya geldiler. Güzel sporun yarışma birincisi olmak ve ödülü almak fikrinden önce kuşlar gibi gökyüzünde süzülmenin uçmanın mutluluğunun geldiğini dile getirdiler.

Tüm sporcular sevecen güler yüzlü neşeli gözleri cıvıl cıvıl uçmayı beklerken yaptığımız röportajlardan, Dünya kadınlar birincisi Çek asıllı Petra Siliova, 'Bayramören yamaç paraşüt parkurun coğrafi yapısının çok özellikleri nedeniyle en çok sevdiği yer olması, ve Dünya Kupası 7 etaptan biri olacağı inancında olduğunu 'söylediler.

Yine Türkiye kadınlar birincisi Ayşe Bayrak ' World Cup pre-paragliding yarışmasında alınacak genel klasman birinci ödülü 1000 Euro veya uzun mesafe uçacak 200-250 km 4000 TL, 250-340 Km 8000 TL 340 km sonrası 12 000 TL ikramiyenin peşinde olmadığını bu sporu yaptıkça tüm benliğini mutluluk kapladığını' söylediler. Yarısına yakını yabancı olan 100 den fazla pilotun ilgi gösterdiği ÇANHAVK Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası, şampiyona sürdüğü süreç gibi daha sonraki zamanlarda aynı ilgiyle Bayramören bölgesi bu spora ev sahipliği yapacak.

Bayramören'e Çankırı'ya ve Ülke turizmine çok etkisi olabilecek bu şampiyona'nın hizmetleri çok yönlü sürdürülürken, İnancın doruklarda olduğu başta, Bölge idaresi yerel yönetimi, iş dünyasının, sporseverlerin bölge halkının yoğun çalışmaları son derece dikkat çekici. Sigorta, Sağlık hizmetlerin yanı sıra, Güvenlik ve Pilotların parkur harici her hangi bir araziye mecburi inişlerinde olabilecek en küçük ihtimal için Bölge Jandarması bu koordinenin bir parçası olarak çalışmaların içinde yer alarak tümü oluşturmaktadır.

Yeni keşfedilmiş Bayramören Yamaç paraşütü parkurunda yapılacak Uluslar arası yarışmalarla birlikte gelecek turizm ziyaret artışına hazırlık olarak Tüm Çankırı Ülke ve yerel yönetimlerin ilgili birimleri, iş adamları, bölge halkı inancın doruklarda her türlü çalışmaları sürdürmekteler.
Geçmiş yıllarda başarılı çalışmaları ile tanıdığımız Valilik ve İçişleri Bakan görevlerini yürütmüş olan Nevzat Ayaz Bayramören'de müze açma çalışmalarını tamamlamış durumda olduklarını gözlemledik. Nevzat Ayaz'ın geçmişte başlattığı Kooperatif çalışmalarından ilham alan Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen, Bölgenin yapısına çok müsait hayvancılık (Büyük-Küçük) Süt türevleri endüstrisi, meyve ve arıcılık gibi kırsal turizmde kapılarını açabilecek yeni iş yatırım sahaların öncelikli olma yolunda çok yönlü çalışmalarını yine bölge ilgilileriyle koordineli yürüttüğünü öğrendik.