BAŞ AĞRINIZIN SORUMLUSU

Günlerce süren, sizi hayattan soyutlayan, ağrı kesicilerle geçmeyen, oldukça şiddetli olan baş ağrınız migren olmayabilir

TURİZMİN SESİ


Migrenle karıştırılan omurga ağrısı için ağrı kesici tedavi yöntemi değildir.Sağlıklı Yaşam Danışmanı OS Terapi Uzmanı Manuel Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez, migren ağrısına çok benzediği için sürekli birbirleri ile karıştırılan ağrının, birinci omurun beyin sapından sinir kökünü sıkıştırarak baskı yapmasından kaynaklandığını söylüyor. Kafatasını taşıyan bu ilk omurun oldukça küçük ve hareket kabiliyetinin kısıtlı olduğunu belirterek, ikinci omurla birlikte hareket ettiği zaman siniri sıkıştırdığı için şiddetli baş ağrısı yaptığını vurguluyor. Migren ağrısıyla karıştırıldığından dolayı ağrı kesicilerle dindirilmeye çalışılan bu durumun çözüm olmadığını ve alınan ilaçların karaciğer başta olmak üzere birçok organa zarar verdiğini sözlerine ekliyor.

Omurga Ağrısının Migrenden Ayıran Belirtiler
Sağlıklı Yaşam Danışmanı OS Terapi Uzmanı Manuel Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez, araştırmalara göre migren ile karıştırılan bu ağrının, birinci omurun yerinde olmamasından kaynaklandığını belirtiyor. Ayıran özelliklerin; kafayı sağa sola kısıtlı ya da yana yarım çevirmek, bu hareketleri yaparken ense kökünde hassasiyet ve ağrı oluşuyorsa omurga kaynaklı ağrı olduğuna dikkat çekiyor. Bu ağrıların ağrı kesici ile geçmeyeceğini sözlerine ekliyor. Birinci omurda yaşanan sorunların, baş dönmesi, gözlerde yıldızlanma, bulanıklık oluşturduğuna, bu durumun üçüncü omuru etkilemesiyle kulak uğultusu ve çınlaması yaptığına dikkat çekiyor.

Tedavi Süreci
Manuel Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez; çekilen röntgende omurların durumunun değerlendirilmesi sonucu teşhis konulabildiğini, açıları farklı omurların uzman manuel fizyoterapistler aracılıyla cerrahi yöntemler kullanılmadan düzeltilebileceğini belirtiyor. Bebeklerin doğumundan, emekleme ve kucakta taşıma dönemi içinde, çocukların seksek oynarken, koşarken, düşerken omurga açısının bozulduğunu ve düzeltilmediği takdirde eğri bir şekilde büyüdüklerine dikkat çekiyor. Ayrıca gelişmiş ülkelerde yılda iki defa bebek-çocuk uzmana ( doktor –fizyoterapist) götürülerek omurgasının düzeltildiğini sözlerine ekliyor.