BAMİR TOPİ’DEN SARIGÜL’E ZİYARET

Marmara Grubu'nun düzenlediği uluslararası bir toplantıya katılmak için İstanbul'da bulunan Arnavutluk Devlet Başkanı Bamir Topi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ziyaret etti

TURİZMİN SESİ
Arnavutluk Devlet Başkanı Bamir Topi beraberindeki heyetle birlikte Şişli Belediyesi'ne gelerek, Mustafa Sarıgül'ü makamında ziyaret etti. Bir süre başbaşa görüşen Sarıgül ve Topi, çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundular. Konuk Cumhurbaşkanı için Şişli Belediye Meclisi'nde resmi tören düzenlendi. Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Arnavutluk ve Türkiye arasında tarihten gelen bir yakınlık bulunduğunu belirterek, “Bu temaslar yakınlığımızı daha da güçlendirecektir” dedi. Osmanlı döneminden bu yana ülkemizde yaşayan çok sayıda Arnavut yurttaşın bulunduğunu söyleyen Sarıgül, “Türkiye-Arnavutluk ilişkileri, Sayın Topi'nin ziyaretinden sonra daha da gelişecektir. Bu ziyaret bölge barışı açısından da büyük önem taşıyor. İki ülkenin ticari ilişkilerini geliştirmesi de, barışın en önemli teminatıdır. Bölge barışı için çabalarımızı bundan sonra daha da artıracağız” dedi.

Arnavutluk Devlet Başkanı Bamir Topi de yaptığı konuşmada, Arnavutluk'un Nato'ya üyelik sürecinde Türkiye'nin büyük desteğini gördüklerini belirterek, “Bu nedenle Türkiye ve Türk insanı bizim için çok özel bir anlam taşıyor. İki ülke halkı, zor günlerde ve iyi günlerde her zaman dayanışma içerisinde oldular. Türk işadamlarının son dönemde Arnavutluk'ta yaptığı yatırımlar da ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli” şeklinde konuştu. Konuk Cumhurbaşkanı, Mustafa Sarıgül'ü Arnavutluk'a davet etti ve Tiran'daki tarihi saat kulesinin minyatür heykelini armağan etti. Mustafa Sarıgül de konuk devlet başkanına Şişli ilçesinin anahtarını sembolize eden bir şükran plaketi sundu.