“Balat’ta Sanat Başkadır”

Kadim medeniyetlerin beşiği, tarihe tanık sokaklar, cumbalı evler, gizemli mahzenler, binlerce yıllık dini mekanlar

TURİZMİN SESİ

Evet, Balat’tan bahsediyorum. Tarihi geçmişiyle ilgili sadece tahminlerin yapılabildiği, Bizans ve Roma kadar esrarlı İstanbul’da bir semt.Galeri Eksen Balat Art and Artist House, tiyatro sanatçısı Ayla ÖNDER ve eşi sanat taciri Aşkın ÖNDER tarafından farklı bir sergileme alanı oluşturmak için kuruldu. Tuğla duvarlarla örülü, tarihi kuyunun bulunduğu, ve dönem mimarisi modernize edilerek kurulan Galeri Eksen Balat Art and Artist House, yurtdışından veya İstanbul dışından sanatçıların (ressam, heykeltıraş, belgeselci, küratör, sanat tarihçi, fotoğraf, ebru, hat, seramik sanatçısı, sanat sever, koleksiyoner) gelip ikamet edebilecekleri, eserlerini sergileyebilecekleri yeni bir adres.

 
Farklı din, dil, kültür ve ırkların uzun süredir birlikte dostça, kardeşçe ve barış içinde yaşamlarını sürdürdükleri bu kadim semtte, yine farklı sanat anlayışlarından, farklı kültürlerden, farklı dillerden ve dinlerden sanatçıların oluşturacakları sergi konseptleri Galeri Eksen Balat’ta gösterime sunulacaktır.
Tüm bunların ışığında, 3 Ekim cumartesi 2015 tarihinde (3 Ekim -15 Kasım)(Kokteyl 18:00) Galeri Eksen Balat, farklı sanat anlayışlarına sahip sanatçıların eserlerinden oluşan “Balat’ta Sanat Başkadır” isimli sergiye ev sahipliği yapacaktır.  Tüm sanatsever dostlarımızı sergimizin açılışında ve sergi süresince aramızda görmekten mutluluk duyarız.
 
Galeri Eksen Balat
www.eksenartsuites.com