BAKAN GÜNAY’IN BODRUM ZİYARETİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bodrum Yarımadası'ndaki 11 belediye başkanı ile bir araya geldi

TURİZMİN SESİ


Sabah saatlerinde Bodrum'a varan Bakan Günay, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. 18 Temmuz Cuma Günü Bodrum'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bodrum Yarmadası'nda bulunan 11 belediye başkanı, oda, dernek temsilcileri ve turizmcilerle The Marmara Otel'de buluştu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un yanı sıra diğer belde belediye başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, AKP Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır da hazır bulundu. Basına açık ilk bölümde bir konuşma yapan Bakan Günay, doğa ve tarihin korunmasının önemine vurgu yaparak, çarpık yapılaşmanın mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini ve bir plan çerçevesinde yapılaşmaya gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Bodrum'un gerek Ankara'nın, gerekse yerel yönetimlerin hatalarıyla bugünkü çarpık yapılaşma sorununu yaşar hale geldiğini ve artık bu duruma bir son verilmesi gerektiğini belirten Bakan, “Sizler kendi ölçeklerinizde, biz de Türkiye ölçeğinde seçilmiş insanlarız. Artık siyasi parti kimliklerimizi bir tarafa bırakıp, bölgemiz ve ülkemizin menfaati için elele verip çalışmalıyız. Bugün burada sizleri dinleyeceğim. Hep birlikte çalışıp, danışarak, paylaşarak, yeşili, doğayı korumalı, tarihimizi, kültürümüzü ön plana çıkararak turizm yapmalı ve çalışmalıyız. 21. Yüzyılda Bodrum hala çöplerini vahşi depolama sistemiyle bertaraf ediyor. Bunu, önümüzdeki yıl mutlaka çözmemiz gerekiyor. Aynı şekilde alt yapı çalışmalarına da ağırlık vermemiz gerekiyor. Kaynaklarımızı alt yapı sorunlarının çözümü için kullanmalıyız” dedi.

Bakan Günay Bodrum'da 11 belediyenin çok fazla olduğunu belirterek; “Bu durum fazla bölünmüşlük ve başıbozukluk yaratıyor. Bu durumun mutlaka çözülmesi gerekiyor. El birliğiyle çözeceğimize inanıyorum. Dünyanın en güzel topraklarının üzerine dünyanın en kötü şehirlerini yapmışız. Bu mirası devralmışız. Meclisimiz kapanmadan önce bir kanun teklifi verildi ve bu teklifle, turizm bölgelerinde 1/25 binlik planlama yetkisi, Kültür ve Gelişim Bölgeleri adı altında Bakanlığımızda olacak. Bu, Ankara size dayatacak, siz de böyle yapacaksınız demek değil. Bu sayede daha yoğun bir mesai yapacağız, siz belediye başkanlarına çok iş düşüyor. Sizlere, sivil toplum örgütlerine danışarak, hep birlikte çalışarak, bölgeniz için en doğrusunu bulacağız ve uygulayacağız. Bu bir dayatma değil ancak sizler de artık meclislerinizde, istediğiniz gibi plan tadilatları yapamayacaksınız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da Çarşamba günü Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan Başkanlığında, ekonomi ve ticaretle ilgili tüm bakanların katılacağı bir toplantı düzenleyeceklerini, bu toplantının turizm sektörüne moral aşılayacağını belirtti. Bakan Günay geçen yıla nazaran global kriz nedeniyle bu yıl %1-2'lik bir düşüş olduğunu belirterek; “buna rağmen turizm beklendiği gibi kötü gitmiyor. Dünyanın turizmde en önde gelen ilk 10 ülkesinden biriyiz. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Yatırımlarımız dünyayla boy ölçüşecek düzeyde olmalı” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ziyaretinden çok memnun kaldığını belirterek; “Bugüne kadar bize en fazla üç dakika ayırdılar. Ancak siz bugün burada bizimle berabersiniz. Şu ana kadar söyledikleriniz de, bizi ve sorunlarımızı ço önemsediğinizi gösteriyor. İfade ettiğiniz sorunlar hepimizin yaşadığı sorunlar. Bizim ifade etmek istediklerimizi siz ifade ettiniz. Bodrum altın yumurtlayan tavuk ancak tavuk artık yoruldu. Bodrum için el birliğiyle çalışmaya hazırız” dedi.