BAKAN GÜNAY'DAN YANGIN AÇIKLAMASI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Tarihi Kılıç Ali Paşa Camisi'nde Çıkan Yangın Sonrasında İncelemelerde Bulundu.

TURİZMİN SESİ
Kültür ve Turizm Bakanı Günay: “Son cemaat bölümündeki tahta kapılarda ve restorasyondaki tahta iskelelerde hasar meydana gelmiş, ancak caminin özgün yapısına ilişkin herhangi bir hasar yok”. ”Büyük sorunun eşiğinden döndüğümüzü düşünüyorum”. ”Şu an bir sebep söylemem ya da birisini göstermem haksızlık olur, bunun için çok erken”.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tophane'de restorasyonu süren tarihi Kılıç Ali Paşa Camisi'nde çıkan yangının kontrol altına alındığını, son cemaat bölümündeki tahta kapılarda ve restorasyonda kullanılan tahta iskelelerde hasar meydana geldiğini belirterek, “Ancak caminin özgün yapısına ilişkin herhangi bir hasar yok” dedi. Tarihi camide çıkan yangının ardından olay yerinde incelemede bulunan Günay, saat 15.29'da itfaiye ekiplerine yangın çıktığına dair bilgi geldiğini, saat 15.35'de de ekiplerin olay yerine ulaşarak yangına müdahale ettiğini söyledi.

Günay, son cemaat yerindeki çalışmalar sırasında yangın çıktığını, bunun nedeninin ise henüz tam olarak bilinmediğini belirterek, yangının sebebini uzman ekiplerin ciddi bir çalışmayla ortaya çıkaracaklarını kaydetti. “Elektrik kontağı veya başka bir nedenden dolayı yangın çıktı demek için çok erken” ifadesini kullanan Bakan Günay, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucu herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Yangın kontrol altına alındı. Caminin içini bizzat gezdim. İç bölümde herhangi bir sıçrama yok. İçeride sadece bir duman yoğunluğu vardı. Bunu da pencereyi açarak gideriyorlar. Cami 500 yıl önce yapılmış İstanbul'un özel yerlerinden bir tanesidir. Bir toplantıdaydım ve duyar duymaz geldim. Büyük sorunun eşiğinden döndüğümüzü düşünüyorum. Şu anda çok şükür korkulacak bir şey yok. Herkese geçmiş olsun. Son cemaat bölümündeki tahta kapılarda ve restorasyondaki tahta iskelelerde hasar meydana gelmiş, ancak caminin özgün yapısına ilişkin herhangi bir hasar yok. Şu an bir sebep söylemem ya da birisini göstermem haksızlık olur, bunun için çok erken.”