BAKAN GÜNAY, TUROB’U ZİYARET ETTİ

Bakan Ertuğrul Günay, TUROB'a ziyaret ederek yönetim kurulu ile bir araya geldi

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve bakanlık yetkilileri, dün TUROB Merkez Ofisi'ni ziyaret ederek, TUROB Yönetim Kurulu Üyeleri ile biraraya geldi...

Başkan Timur Bayındır ve TUROB Yönetim Kurulu ile sektördeki son gelişmeleri değerlendiren Bakan Ertuğrul Günay, Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sultanahmet Meydanı'nda, Ramazan Şenliği görüntüsü istenmiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sultanahmet Meydanı'nda, özellikle Ramazan etkinlikleri nedeniyle yaşanan görüntüyü istemediğini dile getirdi. Bakan Ertuğrul Günay, meydanda, sadece kültürel etkinliklerin yapılması gerektiğini belirtti.

Global krize rağmen, turizmde çok iyi gidiyoruz

TUROB Başkanı Timur Bayındır, toplantı sırasında yaptığı değerlendirmede, “İstanbul ve Türkiye turizmi; global krize rağmen çok iyi gidiyor. İnşallah, 2010'da krizin bitmesi ve başka problemlerin çıkmaması halinde, turizmde yine büyük bir gelişme ve atılım kaydedeceğiz. Global krizden, sektör olarak fazla etkilenmemiş olmamızın altında, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Bakanlar Kurulu kararı ile 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren turizmdeki konaklama hizmetlerinde KDV'nin % 18'den % 8'e düşürülmesinin büyük rolü bulunuyor. KDV'nin düşürülmüş olması, rekabet gücümüzü arttırırken, sektörümüzün, bu krizden sağ- sağlim çıkmasına büyük katkı yapmıştır” dedi.

Renovasyon için uzun maliyetli kredi talebi

Toplantı sırasında, renovasyonlar için ucuz maliyetli kredi desteğinin önemi gündeme getirildi. Kriz nedeniyle piyasaların durgun olduğu bir dönemde, büyük renovasyon projeleri için sağlanacak ucuz maliyetli kredi desteğinin; hem turizmine, hem de piyasaların canlanmasına büyük katkısı olacağı belirtildi.

Bakanlık, TUROB, THY işbirliğiyle yapılan ortak tanıtımlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUROB ve THY işbirliğiyle, 'İstanbul Destinasyonunun' yerinde etkin tanıtılması amacı ile çeşitli ülkelerden davet edilen; tur operatörü, basın mensubu vs katılımı ile düzenlenen famtrip organizasyonları başarı ile devam etmektedir.
Son olarak, Prag/ Çek Cumhuriyeti, Ufa/ Rusya Federasyonu famtripleri gerçekleşmiştir. 2009 yılı Kasım ayı içerisinde ise, Stuttgart/ Alman,a, Helsinki/ Finlandiya ve Dakar/ Senegal famtripleri gerçekleşecektir.
TUROB Yönetim Kurulu toplantısı sırasında, turizmcilerin ihracatçı sayılmaları, turizm sektöründe meslek standartları çalışmaları, 6 ayrı dilde hazırlanan İstanbul Guide gibi çeşitli konular da değerlendirildi.

 


Toplantının ardından Bakan Ertuğrul Günay, Başkan Timur Bayındır'a, porselen çini ile Yahya Kemal Beyatlı'nın şiir kitabını hediye etti.