AZİZ BABUŞCU'DAN MENDERES MESAJI

Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, merhum Adnan Menderes'in idam edilişinin 50. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

TURİZMİN SESİ


İSTANBUL- Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, Demokrat Parti'nin kurucusu ve Türkiye Cumhuriyetinin milli iradeyle iş başına gelmiş ilk Başbakanı merhum Adnan Menderes'in idam edilişinin 50. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı Bundan 50 yıl önce, 17 Eylülde idam edilenin Menderes ve arkadaşları değil milli irade olduğunun altını çizen Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu şunları söyledi: “Demokrasi ve milli irade karşıtı cuntacı odaklar ve onlarla işbirliği içinde hareket eden bürokratik elitler, Menderes ve arkadaşlarının bu ülkeye verdikleri hizmetin bedeli olarak uyduruk mahkemelerde yargıladılar. O sözde yargıçlar ki “Sizi buraya tıkan kuvvet böyle olmasını istiyor” diyecek kadar hukuku ayaklar altına aldılar ve hukuk tarihimizde alınlarından asla silinmeyecek bir utancın sahibi oldular. Bu müessif olayın üzerinden 50 yıl geçti. Milletimiz merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu'yu her zaman rahmetle anarken, onlara bu trajik akıbeti reva görenleri ise her zaman lanetledi.”

YETER SÖZ MİLLETİN DİYEREK DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERDİK
AK Parti olarak merhum Menderes'le özdeşleşen "Yeter Söz Milletin" şiarını sürdürdüklerini dile getiren Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu şunları söyledi: “AK Parti rahmetli Menderes'in başlattığı demokrasi mücadelesinde çok büyük aşamalar kaydetmiş, siyasetinde bir tek an bile, bu toprakların öz evlatlarını 1. sınıf vatandaş yapma kararlılığından asla taviz vermemiştir. Menderes ve arkadaşlarının yaktıkları demokrasi meşalesi AK Parti döneminde yapılan icraatlarla zirveye ulaşmış, manevi mirası olarak daima kararlılıkla sahiplenilmiştir.

TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ DİMDİK AYAKTADIR
Bugün Türkiye demokrasisi dimdik ayaktadır. Her fırsatta yeter söz milletin karar da milletin diyoruz. Birçok alanda uçurumun kıyısına getirildik, kirli oyunlara maruz bırakıldık, her oyunu şöyle ya da böyle bozduk. Bizi Menderes'in akıbetiyle korkutmaya çalışan çevrelerin bütün baskı, oyun ve tezgahlarına karşı her zaman klas bir duruşun sahibi olduk.

MİLETİMİZİN ROTASINDAN BİR MİLİM SAPMADIK
Şükürler olsun ki AK Parti'nin milletimizden aldığı büyük güçle Türkiye'yi getirdiği nokta, artık demokrasi dışı arayışları olan güç odaklarının umut ve heveslerinin iyice kırıldığı bir noktadır. 12 Eylül 2010 referandumunda demokrasiye bütün kurum ve kurullarıyla evet diyen milletimiz yeni ve sivil bir anayasaya giden yolu ardına kadar açmak suretiyle darbeci ve vesayetçi anlayışlara en son ve en güçlü cevabı vermiştir. Ülke ve millet olarak bir daha böyle acılar yaşamamamız en büyük dileğimizdir. Tek tesellimiz ise yarım asırdır dinmeyen bu acının boşa gitmemiş olmasıdır. Bu vesileyle merhum Menderes ve arkadaşlarını bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, seçkinci ve vesayetçi çevrelerin tüm çabalarına karşı demokrasinin ve hukukun yanında yer alan milletimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.