Azerbaycan turizmde son bir yılda elde ettiği başarıyı paylaştı

Azerbaycan Turizm Kurulu (ATB) başarıları paylaşmaktan gurur duyar ve ülkenin tanıtımına güçlü bir odaklanma ile işaretlenen geçen yılın sonuçları yıl boyunca turist destinasyonu.

TURİZMİN SESİ


2022'de Azerbaycan tüm ana kaynak pazarlarında aktif bir toparlanma gördü. Gelenlerin sayısı bir önceki yıla göre önemli ölçüde arttığı için. Ocak ayından itibaren Kasım 2022, Azerbaycan 1.459.000 uluslararası ziyaretçiyi ağırladı, bu rakam %111 daha fazla 2021 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında. En çok ziyaret edilen 15 ülke arasında Türkiye, Suudi Arabistan, Özbekistan, Kazakistan, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya ve İngiltere ile diğer komşu komşuları ülkeler. “Bu başarılar, turizm endüstrisinin sıkı çalışmasının ve bağlılığının bir kanıtıdır. Azerbaycan ve tüm paydaşların katkısı. Rakamlar yüzde 50'nin altında olmasına rağmen, 2019 seviyesinde, bazı ülkeler ve bölgeler %99'a varan iyileşme oranı gösteriyor,” dedi.  Florian ATB İcra Kurulu Başkanı Sengstschmid. “İlk 15 arasında yer alan 3 ülke çok yüksek bir toparlanma gösteriyor.

Türkiye -%98 iyileşme, Suudi Arabistan-%91 iyileşme ve Hindistan - %90 iyileşme gibi. etraflı Güney Asya pazarı yüzde 99'luk bir toparlanma gösteriyor" dedi. 2022 yılında Azerbaycan 16 küresel ticaret ve tüketici fuar ve gösterisinde temsil edildi, çeşitli turizm tekliflerini sergilemektedir. Bu olaylar inşa etme fırsatı sağladı. Turistik bir destinasyon olarak Azerbaycan hakkında farkındalık yaratmak, daha geniş bir kitleye ulaşmak ve önemli endüstri oyuncuları ile ilişkiler. Bu etkinliklere ek olarak, uluslararası blog yazarları ve medya temsilcisinin yanı sıra operatörler ve tur acenteleri de Azerbaycan'ı ziyaret etti.

TANIŞMA GEZİLERİ

2022 yılı boyunca ATB, ülkenin ürün portföyünü çeşitlendirmek için çalıştı. Bu tür projeler, ATB'nin onurlandırmak için uyguladığı Slow Food Travel (SFT) programıdır ve asırlık pişirme yöntemlerinin ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan ürünlerin korunması. Sahibiz yüzlerce yerel üretici, çiftçi, kasap, arıcı, peynir ve restoran ve otel zincirlerine sahip şarap üreticileri ve sürdürülebilirliğin teşvik edilmesine katkıda bulunmak ekonomik canlanma üzerinde olumlu etkisi olan seyahat. Ekoturizme olan ilginin artmasıyla birlikte ATB, ülkede kuş gözlemciliğini aktif olarak geliştirmektedir. Azerbaycan 400 tür kaydetti ve kuş gözlem yerleri arasındaki kısa mesafe avantajına sahiptir. Uygulaması kuş gözlemciliği, Azerbaycan'daki manzaraların ve yaşam alanlarının benzersizliğini bir kez daha göstermektedir, turizm stratejimizin olmazsa olmazlarından biri olarak kabul ediyoruz. geliştirilmesine odaklanma yerel şarap endüstrisi, Azerbaycan'ı bölgede gelişen bağcılık merkezlerinden biri haline getirdi. İle Bağcılık, şarapçılık ve şarap turizminin tanıtımına yaptığı katkıyı kutlayan ATB, Avrupa Konseyi ve Avrupa Kültür Enstitüsü tarafından çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.

ROTALAR

Ayrıca, yerel turizm endüstrisinde kurumsallaşma ve ağ oluşturma, bir öncelik. 2022 yılında Devlet Turizm Acentesi formülasyona yönelik faaliyetlerine devam etmiş ve turizm alanında birleşik bir devlet politikasının uygulanması, norm belirlemenin uygulanması turizm alanındaki faaliyetlerin yanı sıra devlet için faaliyetlerin düzenlenmesi, kontrolü ve koordinasyonu turizmin gelişmesi. İç turizm gelişiminin bir parçası olarak, değerlendirme ve değerlendirme konusunda büyük ilerleme kaydedilmiştir. Karabağ ve Doğu Zangazur'da kurtarılan bölgelerin turizm potansiyelinin geliştirilmesi. Bu önemli ulusal cazibe merkezlerinde restorasyon ve konservasyon çalışmaları gerçekleştirilmiştir. ulusal mirasın korunması ve sürdürülebilir yönetimi alanı. 2022 yılında kapsamlı Şeki, Basgal, Kınalık ve Diribaba kompleksi gibi miras alanlarındaki altyapı güncelleme çalışmaları yürütülmüştür.