“AYNA İŞLEME SANATI” KARMA SERGİSİ

“Ayna İşleme Sanatı” karma sergisi, 18 – 31 Ekim tarihleri arasında Antik Hotel - Antik Cisterna’nın ev sahipliğinde gerçekleşecektir

TURİZMİN SESİ


Ayna İşleme Sanatı ile oluşturulmuş sergide; Portre çalışmaları, Beşikten Mezara Osmanlı Motifleri, Aynada İstanbul eserleri yer alacaktır. Sanatçı Hüseyin ARDA, Dünya’nın en sert madeni Elmas ile Dünya’nın en kırılgan maddesi Cam’ı küstürmeden bir araya getirmeyi başarmış ve bunu da 2008 yılından bu yana dalında ilk ve tek usta eğitici/öğretici olarak kursiyerlerine öğretmektedir.Bağcılar H.E.M Bünyesinde Eğitmenliğine devam eden sanatçımız ilk öğretmenini mezun olarak vermiştir. Ayna İşleme Sanatı özel sergisinde kursiyerlerin çalışmalarına da yer verilecektir.18 EKİM 2012 Perşembe 14.00 - 16.00 arasında, Tarih ve sanatın buluştuğu Genç Roma- Erken Bizans (MS 450-500) dönemine ait 1500 yıllık sarnıç Antik Cisterna’da yapılacak olan Hüseyin ARDA “AYNA İŞLEME SANATI” karma sergisi açılışına tüm sanatseverleri bekliyoruz.

Hüseyin ARDA:
1955 / Edirne / Keşan / LALACIK Köyü - Ortaokul Mezunu ( PAŞAYİĞİT O.O. / 1973 )
 Köyünde tarım ve hayvancılık yaptı. 1995 yılında ekonomik sorunlardan dolayı İstanbul'a göç etti. Elindeki olanaklarla küçük sermayeli bir nalburiye dükkânı ( AR-CAN YAPI )işletti. Boş zamanlarını hobileri ile değerlendirdi. Sürekli geçmişini irdeleyen, sorgulayan bir yapıya sahip düşüncesi ile " Her Oymanın Altından Bir Savaş " çıktığını gördü. 1997 Yılında çevresindeki çağrışımların ışığında, en sert metal (ELMAS) ile en kırılgan ürünü (CAM) arkadaş yapmayı hobilerinin arasına aldı. Sonradan AYNA İŞLEME SANATI adı verilen sanata hobi olarak başladı ve bu sanatı 11 yılda geliştirdi. 2007 - 2008 Eğitim/Öğretim yılında Bağcılar Halk Eğitim Merkezinde KURS verdi. Türkiye'de ilk kez AYNA İŞLEME SANATI dalında üreten/eğiten kişi oldu.


Antik Cisterna: (Antik Hotel altı) Ordu Cad. Sekbanbaşı Sk. No:10 Beyazıt – İstanbul
www.antikcisterna.com / info@antikcisterna.com / T: 212 638 58 58