AYK & BAYK KUPASI MİTO TEKNESİNİN

27 teknenin katılımı ile AYK & BAYK Kupası geride bıraktığımız hafta sonu yapıldı

TURİZMİN SESİ-Attila Güvenç


Bodrum (Anayurt) - Ankara Yelken Kulübü (AYK) ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) işbirliğinde 6 yıldır geleneksel olarak yapılagelen AYK & BAYK Kupası'nın genel sıralamasında Mithat Önal teknesi Mito ile birinci, Barbaros Uludağ teknesi X Machine ile ikinci ve Canan Aydemir de Lady C ile ücüncü oldu. 2010 yılının son yarışı olarak Aralık ayında yapılması planlanan bu yarış, hava koşullarının elverişsizliği nedeni ile daha önce ertelendiğinden 8–9 Ocak tarihlerinde Ankara,İstanbul, İzmir,Marmaris,Rusya ve Bodrum'dan 27 teknenin katılımı ile geride bıraktığımız hafta sonu yapıldı.

Yazdan kalma bigüzel günle start alan yarışta tekneler Kuzey – Kuzeybatı'dan esen 2 – 4 kuvvetindeki rüzgârla 18 Millik Bodrum – Kıstak Adası – Bodrum offshore rotasında yarıştılar. Gün içinde giderek sertleşen rüzgarla keyifli bir mücadeleye sahne olan yarışın ilk günü, Yelken Camiasından gelen üzücü haberle sona erdi. B.A.Y.K üyesi ve aynı zamanda Rosa Luna teknesi sahibi M.Kemal Özal'ın vefat haberi ile sarsılan yarışçılar ikinci güne değerli dostlarını anarak başladılar. Starttan 15 dk. önce tüm yarışçılar hakem teknesinin etrafında toplanarak M. Kemal ÖZAL adına denize çelenk bırakıp 1dk.'lık saygı duruşunda bulundular. Hüzünlü başlayan start'ın ardından tekneler kuzey-kuzey batıdan esen 2-4 kuvvetinde esen rüzgarla 20 millik rotada yarıştılar. Bodrum'dan start eden tekneler Kurt Burnuna ve Kargı koyuna atılan şamandıralar arasında 2 tur dönüş yaptıktan sonra Bodrum'da yarışı tamamladılar.

Bodrum'da Güzel ve güneşli bir hafta sonunu Yelken Şölenine dönüştüren AYK & BAYK Kupası'nın ödül töreni Marina Yacht Club'de düzenlendi. 4 ayrı sınıfta düzenlenen yarışta overall sonuçlarına göre birinciliği “Mito” isimli teknesi ile Mithat Önol ve ekibi kazandı. Denizi olmayan bir şehirden yelkene gönül veren Ankara Yelken Klubü sporcuları, hafta sonunda hem yarışın hem de güzel havanın keyfini sürerken, aldıkları dereceleri denizci dostlarıyla kutladılar.

AYK&BAYK KUPASI GENEL SONUÇLARI:
1964 MANDINGA-MİTO MİTHAT ÖNOL 1
2205 X-MACHINE BARBAROS ULUDAĞ 2
1375 LADY C CANAN AYDEMİR 3

AYK&BAYK KUPASI GRUP SONUÇLARI
IRC 1
1964 MANDINGA-MİTO MİTHAT ÖNOL 1
2994 LADY DENİZ-DİVA OSMAN YİĞİT 2
1044 SINGLESTAR ARTO TEKYILDIZ 3

IRC 2
2205 X-MACHINE BARBAROS ULUDAĞ 1
1444 MATRIX-YEDİÇERİLER FEYYAZ ÜNAL 2
9000 MY MISTRESS-ICE YACHTING MEHMET ŞÜKRÜ YILMAZ 3

IRC 3
1375 LADY C CANAN AYDEMİR 1
72 MOANA REVA ATİLLA GÖKOVA 2
406 SÜNGER ERDOĞAN YAVAŞ 3


DESTEK
3800 SEA-ESTA ÖMER KARACALAR 1
49 MISTY BLUE MUSTAFA H. ÖZGÜVEN 2
630 MALAGENA EROL ALGÜL 3