AVRUPA’DA EN İYİ OTEL İNŞA ÖDÜLÜ ALDI

International Hotel Awards jürisi tarafından yapılan kapsamlı inceleme ve oylama sonucunda Le Meridien Istanbul Etiler estetik yapısı ve seçkin hizmetleriyle üç ödüle layık görüldü

TURİZMİN SESİ


Türkiye’nin önde gelen firması Makyol İnşaat tarafından inşa edilen, dış mimarisi ödüllü mimar Emre Arolat, iç mekan tasarımları ise ünlü mimar Sinan Kafadar tarafından tasarlanan otel, Türkiye ve Avrupa’da “En İyi Otel İnşa ve Tasarımı” ödüllerinin sahibi oldu. Çarpıcı, ikonik, çekici ve yaratıcı; Le Méridien İstanbul Etiler, 21. yüzyıl Avrupa estetiğini İstanbul’un çağdaş enerjisi ve zaman tanımayan değerleri ile harmanlayan tasarım ve yapısının yanı sıra “Türkiye’nin En İyi Oteli” ödülüne de layık görüldü. Açıldığı günden beri İstanbul’un en çok konuşulan otellerinden biri olan Le Méridien İstanbul Etiler, Avrupa’daki giderek yükselen profilini, aldığı ödüller ile taçlandırdı.

Le Méridien Etiler İstanbul Genel Müdürü Sabine Dorn-Aglagul, alınan ödüllerle ilgili şunları söyledi: “Le Méridien İstanbul Etiler, Avrupa’nın post-modern mimari ile son teknoloji tasarımın birleştirildiği ilk yeni Le Méridien otelidir. Dolayısıyla bu özel ödülleri kazanmak bizim için bir onur. “En İyi Yeni Otel Yapı ve Tasarımı” ünvanı, otelin ödüllü mimarı Emre Arolat, ünlü iç mimar Sinan Kafadar ve oteli inşa eden yetenekli ve özverili çalışmalarıyla Makyol İnşaat’a bir atıftır. Diğer taraftan, eşsiz yaratıcı becerimiz ve misafirlerimizin konaklamalarına daha fazla değer katabilmek için farklı yenilikçi yaklaşımlarımız sanıyorum bize “Türkiye’nin En İyi Oteli” ünvanını getirmiştir. Otelcilik anlayışımız, bu ilham verici destinasyonda bizi rakiplerimizden ayırmayı başarmıştır. Bu önemli onura erişmek, Türkiye’de Starwood grubunun daha da genişlemesine yardımcı olacaktır.”     

2013 yılında Starwood genç markası Aloft’u Bursa’da lanse edecek ve yine Bursa’da bir Sheraton açılacaktır. 2013’ün sonlarına doğru ise bir diğer Sheraton Adana’da açılacaktır. Starwood Hotels & Resorts grubunun yeni Türkiye Kıdemli İş Geliştirme Direktörü Murat Yılmaz, “Türkiye’yi gelişen önemli bir pazar olarak görmekteyiz ve dokuz farklı markamız için de potansiyel sunuyor.” şeklinde görüşlerini dile getirmiştir.