AVRUPA MOTOSİKLET BİRLİĞİ KONGRESİ

Elite World Hotels Group, 5 yıldızlı oteli Elite World İstanbul ve 4+ yıldızlı Elite World Prestige Hotel ile 49 federasyondan 180 delegeye ev sahipliği yaptı

TURİZMİN SESİ


Kusursuz hizmet kalitesi ve son teknoloji alt yapısı ile kongre süresince büyük bir müşteri memnuniyeti sağlandı. 02 Temmuz'da Elite World İstanbul Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan UEM Başkanı Vincenzo Mazzi, Türkiye'de mükemmel bir şekilde karşılandıklarını, Avrupa'nın en etkili federasyonlarından olan Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) bu organizasyonu yapacağından emin oldukları için kongreyi İstanbul'da düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Yeni bir federasyon olan TMF'nin 5-6 sene gibi kısa zamanda büyük organizasyonlara imza attığını belirten Mazzi, ''Türk motosiklet sporunun kalkınmasına katkımızın olacağına inanıyorum. Bu toplantıya 40 federasyon katılıyor. Bu sayı bir rekor. Kongre, organize eden ülkeler açısından organizasyon gücünü gösterip, başka faaliyetler almak için şans oluyor'' dedi. Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) Onursal Başkanı Francesco Zerbi ise Türkiye'nin motosiklet sporuna çok önemli şeyler verebileceğine inandığını kaydetti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF)Başkanı Süleyman Memnun, UEM kongresini Türkiye'de yapmanın federasyonları için büyük bir gurur olduğunu vurgulayarak, ''Kongrede komisyonlar, bir yılın değerlendirmesini ve önümüzdeki yılın planını yapacak. 2004'te kurduğumuz federasyonda kısa zamanda önemli işler yaptık. Hedefimiz nüfus oranına göre motosiklet sporunun en fazla yapıldığı ülke olan İtalya gibi olmak'' şeklinde konuştu. 2007 Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da bu kongrenin Türkiye'de yapılmasının Türk motosiklet sporunun başarısını gösterdiğini belirterek, federasyonu tebrik etti. UEM Genel Sekreteri Jurgen Lamberty ise kongreye 230'dan fazla delegenin katılacağını, bunun Türkiye açısından başarı olduğunu ifade etti.

46 federasyondan, 180 delegenin katılımıyla yapılan kongrenin son gününde, genel sekreterler ve bölgesel başkanlar toplantıları, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) stratejik planı sunumu ve stratejik plan çalışması yapıldı. Kongreye ve kongre süresince yurtdışından gelen konuklara ev sahipliği yapan Elite World Hotels yetkilileri böyle başarılı projelerin ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem arzettiğini ve bu organizasyon da olmaktan gurur duyduklarını belirtti.