AVRASYA BOAT SHOW CNR'A GERİ DÖNDÜ

Dünyanın Karada yapılan dünyanın ikinci büyük tekne ve yat fuarı olan Avrasya Boat Show, bir yıl aradan sonra yeniden CNR fuar alanına döndü

TURİZMİN SESİ
Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Şubat 2013de CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuar bu kez denize de açılacak. Fuar alanına sığmayan 24 metreden büyük tekneleri görmek isteyenler teknelerin bulunduğu marinaya götürülecekler.

Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) ile CNR Fuarcılık, Avrasya Boat Show, Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı için 1 yıl aradan sonra yeniden CNR tarafından gerçekleştirilecek. DENTUR ile CNR, 2013, 2014 ve 2015 yılları için Avrasya Boat Show'u CNR EXPO' da gerçekleştirmek üzere anlaştılar.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, "Fuarcılık da yayıncılık gibidir. Yayıncılık sektöründe her yaptığınız eser bir öncekinden iyi olmalıdır, aksi takdirde okuyucu kaybedersiniz. Fuarcılıkta da her yıl bir önceki yıldan daha iyi bir fuar yapmazsanız kaybedersiniz. Biz yıllardır fuar organizasyonu konusunda işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Biz doğru katılımcıyı doğru alıcıyla bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle denizcilik sektörü bizi tercih etti" dedi. Boat Show Fuarı'nın geçen yıl başka bir fuar şirketine gitmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erem, "O dönem bizden ayrılmak isteyen firmalara paralarını geri ödedik. Başladığımız fuarı yarım bırakarak ciddi zarar ettik. İstesek alternatif bir fuar yapabilirdik, ancak sektörü bölmek istemedik. Çünkü maddi zarar bir şekilde çözülür ama manevi zararı ödeyemezdik" açıklamasında da bulundu.

Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu da sektörün ülke lokasyonu nedeniyle hızla geliştiğine dikkat çekerek, "Biz de 2007'den bu yana CNR çatısı altında sektörü ülkemize yaraşır şekilde üst düzeyde temsil ediyoruz"
dedi. Alparslan Sirkecioğlu daha sonra , fuarcılık sektöründe iki show olduğunu söyleyerek, "Bunlardan biri Boat Show diğeri ise Autoshow.
Bunlar emtiaları gereği ihtisas fuarlarından farklıdır. Tam bir show havasında fuarlardır. CNR'da show'umuz kaldığı yerden devam ediyor"
duyurusunu yaptı. CNR'ın sektöre karşı duruşunu saygıyla karşıladıklarını ifade eden Sirkecioğlu, "Geçtiğimiz sene biz Boat Show'u başka bir fuarcılık şirketi ile düzenlediğimizde CNR isteseydi farklı bir Boat Show'u kendisi düzenleyebilirdi. Ama yapmadılar kurum olarak sektöre darbe vurmak istemediler. Bunun için ayrıca sektör adına onlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

CNR'DEN MARİNAYA LİMUZİNLİ SERVİS
Denizcilik sektöründe Türkiye'de 1 milyar dolara yakın iş hacmi olduğunu belirten Sirkecioğlu, " Bu yıl kapalı alanda tutmanın zor olduğu 24 metrenin üzerindeki tekneleri büyük marinada tutarak, denizseverleri limuzinlerle marinaya götüreceğiz.Büyük örkemli tekneler de bu şekilde görülecek " açıklamasında bulundu. Bu yıl fuara ilk kez resmi düzeyde ülke katılımlarının olacağını belirten Sirkecioğlu, İtalya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin de fuarda kendilerine ait bölümler kurmalarını beklediklerini söyledi.