ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI

Arnavutköy Belediyesi tarafından başlatılan "Atık Pil Toplama Kampanyası" okullardan büyük ilgi görüyor

TURİZMİN SESİ


Ekim ayında başlanılan kampanyada ikinci kez atık pil sayımı ve tartımı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Ekim ayında yapılan ilk sayımda da birinci olan Hadımköy Örfi Çetinkaya Anadolu Lisesi, bu ayda 152 kilogramlık pil toplayarak toplamda öğrenci başına 523,4 gramla ilk sırayı kaptırmadı.

Arnavutköy Belediyesi'nin geri dönüşüm hizmetleri çerçevesinde başlatmış olduğu kampanyalar ve aşıladığı çevre bilinci büyüyerek devam ediyor. Çevreye zararlı maddelerden olan atık pillerin toplanması için bir kampanya başlatan belediye ilçede bulunan 52 okula yerleştirilen atık pil toplama kutularındaki pillerin belli aralıklarla sayımı ve tartımı gerçekleştiriyor.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından takip edilen kampanya 4 aşamalı olarak gerçekleşecek. İkinci aşama sayım ve tartılarını gerçekleştiren belediye, öğrenci sayılarıyla orantılı dereceye giren okulların listesini yayınladı. Buna göre ilk sayımda birinci olan Hadımköy Örfi Çetinkaya Anadolu Lisesi bu ayki topladığı pillerle birlikte toplam 230 kilogramla birinciliği kaptırmadı.

Toplanan Pil Bir Tonu Aştı
Belediyenin düzenlemiş olduğu kampanya 4 aşamalı olarak gerçekleşiyor. İlk değerleri 2009 Kasım ayında yayınlayan belediye ikinci sayımları da Ocak ayında gerçekleştirdi. Öğrenci sayılarıyla toplanan piller arasındaki orantıyı da gözden kaçırmayan belediye son verilerde öğrenci başına düşen pil gramını değerlendirmeye kattı.

Buna göre 441 öğrencili Hadimköy Örfi Çetinkaya Anadolu Lisesi 523,4 gramla birinci, 504 öğrencili Osmangazi İlköğretim Okulu 341,3 gramla ikinci, 130 öğrenciyle Yeniköy İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. 52 okulda toplanan şu ana kadarki pil ise 1044 kilogram. Mayıs ayında sona erecek kampanya sonunda birinci olan okula Arnavutköy Belediyesi tarafından "Akıllı Sınıf" hediye edilecek.