AT VE BİNİCİLİĞE DAİR HERŞEY

Eko Fuarcılık tarafından düzenlenen EQUIST At ve Binicilik Fuarı, Türkiye'de sektörünün ilk fuarı olarak 13 -15 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenleniyor

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Her geçen gün artış gösteren at sevgisi ve binicilik merakı EQUIST At ve Binicilik Fuarı'nın oluşumuna zemin hazırladı. Eko Fuarcılık tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk At ve Binicilik Fuarı, 13 Nisan 2012'de kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar süresince seyrine doyulmaz at şovları da ziyaretçilere açık.

15 ülkeden 85 firmanın 200'e yakın markayı temsil ettiği, katılımcıların yüzde 48'ini yabancı firmaların oluşturduğu At ve Binicilik Fuarı EQUIST, tüm bölgenin atçılık anlayışını ve katılımcıların bölgeye bakışını değiştirme iddiasıyla yola çıkıyor. Her biri sektöründe şöhret sahibi olan atların da bulduğu fuarda; at ve binici kıyafetleri, at üreme, besleme, bakım, tedavi, taşıma, spor ve yarışma amaçlı eğitim, box, tavla, açık-kapalı manej gibi sektörün her türlü gereksinimine yanıt verecek ürün ve hizmet gruplarının örnekleri sergileniyor.

Açılış sonrası Turizminsesi Ekibi, Safkan Arap Atı Yetiştircileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Ramazan Kaya ve yarış dünyasının duayen isimlerinden Bahadır Gödek ile sohbet etti.

Akhal –Teke Horse Riding Center 'dan Ercihan Dilari ile Kapadokya'daki merkezleri hakkında ve turizm konusunda konuştu. Umman Sultanlığı Standı ve fuarı ziyaret eden çocuklara verdiği hediyelerle yoğun ilgi gördü.

Fuara, German Horse Industry Consulting GmbH ve diğer Alman firmalarının yoğun katılımı var. 6 bin metre karesi kapalı olmak üzere10 bin metre kare alanda düzenlenen fuar, at ve biniciliğe dair pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Yalnızca ürünlerin sergilendiği bir fuar ortamıyla yetinmeyen EKO Fuarcılık ekibi; meraklılarına panel, konferans, yayınlar ve sunumlarla at ve binicilik dünyasının bilgi birikimini paylaşma fırsatı sunuyor.

Özellikle Türk at dünyası ve bu dünyanın gelişimi uzmanlar tarafından anlatılıyor, at sağlığı ve beslenmesine ilişkin sunumlar yapılıyor.

Fuar ile sektörün büyük bir ivme kazandığını belirten Eko Fuarcılık EQUIST Proje Müdürü Osman Bayazit Genç, “Türk binicilerinin ve at severlerinin de Avrupa ölçeğinde bir fuarı hak ettiğine inanıyoruz. Fuar sonrasında çok şeyin değiştiğini göreceğiz” dedi.

 At ve biniciliğe dair her şeyin bir arada olacağı At ve Binicilik Fuarı EQUIST, 15 Nisan 2012 tarihine kadar İstanbul Fuar Merkezi 11. holde gerçekleştiriliyor.