ASLANTAŞ, KÜLTÜRLERİ BULUŞTURUYOR

38. Skal Asya Bölge Kongresi'ne onur konuğu olarak katılan Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, Asya ülkelerinden gelen Skal üyeleri ile biraraya geldi

TURİZMİN SESİ


38. Skal Asya Bölge Kongresi, 21 ile 24 Mayıs 2009 tarihleri arasında, Kore'nin daha çok toplantı ve kongre turizmine yeni bir destinasyon olarak hazırladığı Incheon şehrinde gerçekleşti.
38. Skal Asya Bölge Kongresi'ne; Incheon Belediyesi, Incheon- Kore ve Seul Turizm örgütleri başta olmak üzere ilgi kurum ve kuruluşlar destek verdi. Her örgüt, bir güne, değişik bir temayla ev sahipliği yaparak, adeta birbiriyle yarıştı.

Turizmciler,“Barış Elçileri'dir

Hyatt Regency Hotel'de düzenlenen kongre sırasında konuşma gerçekleştiren Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, bu yıl Başkanlık teması olarak 'Kültürlerin Buluşması'nı seçtiğini söyledi.
Hülya Aslantaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben, medeniyetlerin keşiştiği, birbiriyle armoni ve tolerans içinde yüzyıllar boyunca yaşayan bir ülkeden, Türkiye'den geldiğim için Başkanlık temam olarak 'Kültürlerin Buluşması'nı seçtim.

Bu temam ile Skal üyelerime, dünya turizm sektörünün temsilcileri olan bizlerin, seyahat programlarımıza birbirimizin kültürlerini tanıyacak daha çok unsurları eklediğimizde, ülkeler arasında dostlukların gelişeceğini ve böylece son günlerde dünyanın da çok büyük ihtiyacı olan barış ve dostluğun gelişmesinde, biz turizmcilerin birer barış elçileri olarak rolümüzün olduğunu belirtmek istedim. Unutmamalıdır ki, seyahat ve turizm, dünyadaki öyle bir tek endüstridir ki, ekonomik boyutu ve yeni iş imkanları sağlamasının ötesinde, çok ulvi bir görevi daha vardır. O da, yanlış algılamaların ve ön yargıların önüne geçilmesiyle, insanları ve toplumları birbirine yakınlaştırmasıdır”

Skal, turizmde dünyanın en geniş tabanlı ilk resmi birlikteliği

Skal'ın, turizmde dünyanın en geniş tabanlı ilk resmi birlikteliği olduğuna dikkat çeken Hülya Aslantaş, “Geriye dönüp baktığımızda, 75 yıl önce Paris'te kurulan Skal International, bugün, turizm ve seyahat alanında, dünyanın en geniş tabanlı ilk resmi birlikteliğidir. 90 ülke, 500 kulüp ve 20 bine yakın üyenin bir arada olduğu, dünyanın en büyük sivil tabanlı oluşumudur. Aynı zamanda, Skal Seul'un, 40 yıl dönümünü kutluyoruz” diye konuştu.

 Hülya Aslantaş, Skal'ın Skal'ın 75. yılı nedeniyle başlattığı yeniden yapılanma çalışmalarını anlattığı konuşmasında, üyelerden tam destek aldı. Hülya Aslantaş, konuyla ilgili, 6 ile 10 Mayıs 2009 tarihlerinde Alaska-Anchorage'da katıldığı Kuzey Amerika Bölge toplantısında da üyelerin tamamının desteğini almıştı.

Kore, 2012 Skal Dünya Kongresi'ne talip

38. Skal Asya Bölge Kongresi'nin çok başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen Hülya Aslantaş, yapılan bu kongrenin, 2012 Skal Dünya Kongresine talip olan Kore için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Kongre ile ilgili izlenimlerini değerlendiren Hülya Aslantaş, “Son derece yüksek standartlarda profesyonel bir anlayışla yürütülen program ve Kore'lilerin sıcak konukseverliliği, katılanlara unutulmaz bir kongre yaşattı” dedi.



Açılış gecesinde geleneksel Kore yemeği “Bibimbap” yapıldı

38. Skal Asya Bölge Kongresi Açılış Gecesi'nde; Skal Dünya Başkanı Hülya Aslantaş ile Asya Skal Başkanı Earl Wieman, Seul Başkanı Adrian Slater, Incheon Turizm Organizasyonu Başkanı Choi Jae Geun ve Kore Turizm Örgütü yetkilileri, birlikte “Bibimbap” adı verilen geleneksel Kore yemeğini yaptı.