Aşçılar Derneği’nden Ödüllü Yarışmalar

Bu yıl V. kez gerçekleştirilecek olan Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması, 3 farklı yarışmayla dikkat çekiyor

TURİZMİN SESİ

Mutfakta güzel sanatlar temasını uygulayacak şefler kıyasıya mücadele edecek. “Aşçılar Derneği İstanbul Culinary Cup” ve “Osmanlı Şerbetleri Yarışıyor” başlıklı yarışmalar, 27 Mart’ta Sheraton İstanbul Ataşehir Hotel’de yapılacak. 

 
Şefler “Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasında” yarışacak
Aşçılar Derneği’nin 27 Mart Pazar günü Sheraton İstanbul Ataşehir Hotel’de Unilever Food Solutions’un Ana Sponsorluğunda gerçekleştireceği V. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması bu yıl bir ilke imza atacak. Şefler, mutfak sevdalıları ve öğrenciler Aşçılar Derneği’nin organize ettiği “Aşçılar Derneği İstanbul Culinary Cup” ve “Osmanlı Şerbetleri Yarışıyor” başlıklı yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalyalar için yarışacak. Büyük organizasyonun en önemli özelliği ise 3 farklı yarışmanın en iyilerinin Best in Class ödülüne layık görülecek olması. Yarışmacılar aynı zamanda sürpriz hediyeler kazanacak.
 
 
 Aşçılar Derneği İstanbul Culinary Cup 
“D1 Gıda Maddeleri Sanatsal Çalışma” ve “D2 Gıda Maddeleri Sanatsal Çalışma” olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmada, D1 Kategorisinde un, buz, ekmek, tuz, yumurta kabuğu, deniz kabukluları, baharat, bakliyat, tablo, yağ, sebze veya yenilebilir gıda maddelerini içeren ürünler kullanılarak hazırlanan kompozisyonlar yarışacak. D2 Kategorisinde ise sıcak şeker, çikolata, marpizan, düğün pastası, minyatür çiçek çalışması, pastillage, maske, şeker hamuru veya diğer yenilebilir gıda maddelerini içeren ürünler kullanılarak hazırlanan kompozisyonlar jürinin değerlendirilmesine sunulacak. Rafet İnce’nin jüri başkanlığını yapacağı yarışmanın jüri üyeleri, dünya aşçılık olimpiyatlarının güzel sanatlar yarışmalarında ülkemize ödül kazandırmış şeflerden oluşuyor. Jüri listesi şöyle: Yıldırım Serim, Ali Ocak, Adnan Öztürk, Gürcan Gülmez, Suat Ulaş, Tolga Özkaya, Mithat Yalçınkaya, Rahmi Yılmaz, Zeynep Ada, Raşit Yazıcı, Sedat Yaman.
 
 
Osmanlı Şerbetleri Yarışıyor
V. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasının ikinci yarışması “Osmanlı Şerbetleri Yarışıyor” başlığını taşıyor. Kişisel ya da en fazla iki kişilik ekip olarak katılım sağlanacak olan yarışma, Osmanlı Mutfağının kaybolmaya yüz tutan 600 yıllık şerbet kültürünü yaşatmayı ve yeni nesil şeflerimize bilgilerin aktarılmasını amaçlıyor. Ali Güler’in jüri başkanlığını yapacağı yarışmada Sahrap Soysal, Sevim Gökyıldız ve Sabahat Küpelikılıç jüri üyeliği yapacak. 
 
Yarışmalara nasıl katılacaksınız?
V. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasının gerçekleştirileceği Sheraton İstanbul Ataşehir Hotel’de yapılacak olan yarışmalar 27 Mart Pazar günü saat 09.00’da başlayacak. Ödüllü yarışmalara katılmak isteyen adayların www.ascilardernegi.org.tr adresinde bulunan KATILIMCI FORMLARINI doldurmaları ve yarisma@ascilardernegi.org.tr adresine göndermeleri gerekiyor. Tüm adaylar yarışmalara ücretsiz olarak katılabiliyor.