AŞÇILAR DERNEĞİ 16. YILINI KUTLADI

Aşçılar Derneği, II. Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nı İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleştirdi

TURİZMİN SESİ- HABER BORA ÖZGEN-  FOTO ARTİN ŞİRİNPINAR


Türk mutfak ve yemek kültürünün tanıtımını sağlamak başta olmak üzere pek çok etkinliğe imza atan Aşçılar Derneği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. II. Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nı İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleştiren dernek, etkinlik boyunca bin iki yüz kişiye ev sahipliği yaptı. 
 
 
Tedarikçiler aşçılarla buluştu
Aşçılar Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği etkinliğe Unilever Food Solutions, Winterhalter, Ekol Gıda, Metro, Reis Gıda, Tukaş, Aşina Et Gıda, Martin Braun, Güven Kısmet Balıkçısı, Ezici&Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım ve Biodizel Üretimi, Kaanlar Gıda, Dedeoğlu Gıda, Omniteks, 4D Gıda Üretim Pazarlama, Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları, Tatlıses Gıda, Düz Gıda, Lider Çikolata, Çerez Pazarı, Alfarm Alarko Leroy Su Ürünleri, Lezita, Yakamoz ve Carlsberg ürün ve stantlarıyla yer aldılar. 
 
 
İstanbul Marriott Hotel Asia’nın fuaye ile Yakut ve Safir Salonları’nda düzenlenen etkinlik
Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir’in ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav’ın konuşmalarıyla başladı. Tedarikçi firma yetkililerinin konuşmalarının ardından ise konuk şef ve sponsor tedarikçi firmalara plaketleri takdim edildi. 
 
 
Hediye çekilişinin geliri Murat Dadak’a için yapıldı
Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda gerçekleştirilecek olan “Hediye Çekilişi” bu yıl Murat Dadak için yapıldı. Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda bu yıl “Live Music” ekibi sahne aldı. 
 
 
Elif Korkmazel’in sunuculuğunu yaptığı etkinliğin fotoğraf çekimleri ise Stüdyo Süleyman tarafından yapıldı. 
 
 
Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Aşçılar Derneği’nin 16. yılını böyle bir etkinlikle kutlamaktan büyük bir onur duyduk.  Derneğimizin kurucusu olan Sayın Aydın Yılmaz ve diğer kurucu üyelerin bizlere devrettiği bayrağı bir adım daha öteye taşımak bizler için çok önemli…
 
 
Etkinliğimiz, ülkemizin dört bir yanından gelen Executive Chefler, aşçılar, öğrenciler, eğitimciler ve olmak üzere 1.200 kişi tarafından ziyaret edildi. Şeflerimiz Türkiye’nin büyük tedarikçi firmalarıyla bir araya geldiler.
 
 
Bununla birlikte Aşçılar Derneği’nin 16. yaşını başta Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, federasyonumuza üye dernek başkanlarımız ve üyeleri, derneğimizin yönetim kurulu ve üyelerimiz ile tüm şef, aşçı, eğitmen, aşçı adayı öğrencilerimiz ve mesleğe gönül veren dostlarımızla kutlamaktan büyük mutluluk duyduk. Etkinliğimiz gerçekleşmesinde emeği geçen başta Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu olmak üzere tüm şeflerimize çok teşekkür ediyoruz,” dedi.
 
 
REİS GIDA MEHMET REİS VE YALÇIN MANAV
 
 
EKOL GIDA EKİBİ
 
 
 EZİCİ & DEHA EKİBİ
 
 
TUKAŞ STANDI
 
 
KAANLAR GIDA 
 
 
 
AĞIZLARIN TADI DEDEOĞLU BAKLAVA
 
 
Mehmet Reis çekirdeksiz eriği çok beğendi şekerim var bu dengeler harika bir ürün dedi
 
 
Fikret Özdemir Kaşar standında 
 
 
Tadımlık gelen kaşarlar torbalara girdi bir anda yok oldu 
 
 
Gecenin beyfendisi ve en büyük sponsoru Mehmet  Reis ve Güler Osmanlı Mutfağı Ali Güler
 
 
Fikret Özdemir'in 16. yıl dansı