Arsenal Soccer School (Arsenal Futbol Okulu) resmi olarak 25 ülkede yer alıyor

Futbol ‘un vitrinine çıkmayı hedef alan küçük sporcular, Arsenal Soccer School (Arsenal Futbol Okulu)’nda geleceğini belirliyorlar

TURİZMİN SESİ


Dünya'nın sayılı futbol kulüplerinden olan Arsenal, kuruluşu 1886 yılının sonlarında Woolwich Arsenal’da Fabrika işçilerinin birleşimiyle kuruldu. Oyun başarısındaki profesyonellik Arsenal’in kalitesini yansıtıyor.  Dünyanın önemli futbol endüstrisi aktörlerinden olan Arsenal İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında, başarılı işadamı  Nihat Uğurlu'nun girişimi ile Türkiye’de Arsenal Soccer School (Arsenal Futbol Okulu)’nu hizmete geçirdi.

Anadolu Yakası’nda Ümraniye BUYAKA yanındaki Futbol Tesisleri’nde hafta sonları eğitim veriyor. Avrupa Yakası’nda ise  Levent Spor Tesislerinde hizmet vermektedir.

Antrenman öncesi İngilizce öğretmeni Alev Yeşilbaş sporcular ile söyleşi yaparak Futbol ’un saha içinde konuşulan dili ve motivasyonu öğretiyor. İngilizce eğitim ile küçük yaştaki sporculara derslikte bir araya gelen Alev Hoca, Arsenal Soccer School (Arsenal Futbol Okulu)’na yetiştirilmek üzere gelen çocuklara, İngilizce eğitim ile yaşamlarına katkı sağlıyor.

25 ülkenin sportmen çocukları yılda bir kez buluşup “yetenekli“ olanları Arsenal’ın alt yapısına alınıyor. Arsenal Soccer School (Arsenal Futbol Okulu) öğrencilerine güçlü bir futbol için İngilizce futbol eğitimi veriyor. Amerikan life dil okulları ile anlaşması gereği  antreman öncesi İngilizce futbol eğitimi veriliyor. Öğrencilerin almış olduğu İngilizce eğitim sonrasında, Antreman sırasında hocalar komutları İngilizce veriyor. Beslenme Uzmanı Dr Aydın Duygu sporculara beslenme disiplini oluşturarak beslenme desteği veriyor.

Pedagog tarafından incelenen çocuklar, ilerde profesyonel futbolcu olacakmış gibi yetiştiriliyor, maç sonu röportajında nasıl konuşması gerekir, öfke kontrolünü nasıl sağlar, hakemlerle olan diyaloglarında nasıl hitap eder  şeklinde eğitimler veriliyor. Tüm bunların yanında spor psikoloji uzmanı da çocukların saha içerisinde zihinsel gelişimine yardımcı oluyor.

Arsenal Soccer School (Arsenal Futbol Okulu)’nun  Profesyonel ekibi, Antrönör Salih Akkaya yardımcıları Deniz Şahin, Mehmet Kayalar ve Fatih Köroğlu ile öğrencilerine komut veriyor. Arsenal Soccer School (Arsenal Futbol Okulu) haftada 4’lü Antreman yapıyor.  Hafta içi Salı Perşembe, hafta sonu cumartesi pazar şeklinde gerçekleşen Antremanlar Asya kıtasında Ümraniye’de, Avrupa Yakası’nda ise Levent tesislerinde gerçekleşiyor.

Arsenal Soccer School (Arsenal Futbol Okulu)’nda ise 1994 senesinde Beşiktaş’ın alt yapısından A takımına seçilerek, Kara Kartal Beşiktaş çatısı altında spora başlayan Salih Akkaya, Antrenör  Christoph Daum yönetiminde 94-95 sezonunda şampiyonluğu yaşayan, bir çok ünlü hoca ile çalışma fırsatı buldu. Sırasıyla (Rasim Kara, John Benjamin Toshack ve Nevio Scala) gibi değerli hocaların kadrolarında bulanarak başarılarına devam eden, Beşiktaş'ta oynadığı sezonda, şampiyonlar Ligi UEFA kupası ve Ümit Milli Takım kadrolarında yer alan Beşiktaşlı ünlü ve sevilen futbolcu Salih AKKAYA, şimdilerde Arsenal Soccer School (Arsenal Futbol Okulu) Antrenörü olarak görev yapmaktadır. Başarılarını yetiştirilmek üzere olan sporcularla paylaşan Salih Akkaya, sporun vitrininde  olmak isteyen ouncuların yanında oluyor. 

Çamlıca Spor, Başakşehir ve Fenerbaçe'nin U 11 'i Oğuz ÖZGEN  bugün Arsenal Soccer School,Arsenal Futbol Okulu sahasında boy gösterdi. Nihat Uğurlu'nun yurtdısında,  çok önemli bir Dünya takımının Türkiye'deki  Futbol Okulunu açmak için anlaşmada olduğu için Oğuz ÖZGEN'in  saha performansını daha sonra görecek. Antrenör Salih Akkaya, Çocukların küçük yaşlarda sistemli ve disiplinli çalışmalar sonucunda futbol eğitimi almalarına yardımcı olarak, Çocuklarımızın bedensel, zihinsel, psikolojik, sosyal ve kültürel olarak gelişimlerini sağlamalarına yardımcı oluyor.

Antrenör Salih Akkaya, Spor ve Eğitimle Sosyal yaşamda kendi kendilerine yetebilen, topluma yararlı bireyler olarak kazandırılmasına katkıda bulunmalarına katkı sağlayarak iyi bir oyuncu iyi bir taraftar iyi bir futbolsever olmalarını sağlıyor. Bundan sonraki spor hocalığı hayatımda Futbol okulumuzdaki yetenekli çocukları tespit ederek bu yetenekleri, gençleri Futbolun vitrinindeki yerine çıkarmak olacaktır dedi.
 

Yasal Uyarı:.Yayınlanan haberin tüm hakları  www.turizminsesi.com ‘a  aittir.Turizmin Sesi  sitesinde bulunan haberler ve Fotoğraflar izinsiz kullanılamaz.  Aksi taktirde ADA Hukuk Burosu yetkilidir.