ARINÇ BEŞİKTAŞLILARLA KUÇAKLAŞTI

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından '7. Büyük Beşiktaş Buluşmaları' adı altında Ortaköy Princess Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı

TURİZMİN SESİ- BORA ÖZGEN- HANDE KURT


İSTANBUL-İstanbul'da AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından 'Büyük Beşiktaş Buluşmaları'nın yedincisi gerçekleştirildi.'Büyük Beşiktaş Buluşmaları'nın yedincisine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katılımcılarla sohbeti esnasında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Şike Davası, Suriye ile yaşanan gerginlik ve Özel Yetkili Mahkemeler konusundaki düşüncelerini açıkladı.

SURİYE'DE KAOS VE KARGAŞA VAR BU KENDİ İÇ MESELESİ
Suriye ile yaşanan gerginlikle ile ilgili bir soru üzerine ise Bülent Arınç, “Türkiye, yapılan bu saldırı karşısında üzerine düşen müeyyideleri kullanacaktır. Aynı zamanda angajmanları da kaldırdık. Çünkü, Suriye'den sığınmacı olarak gelenlere Suriye tarafı tecavüz ediyor. Bomba, silah ve helikopterleriyle vuruyordu. Bugüne kadar bunlara onların yaptığı gibi cevap verilmemiştir. Hatta helikopterleri birkaç defa bizim sahamıza girdiğinde ikaz edilmişti, düşürülmemişti. Ama şu anda sınır ihlallerine karşı sıfır tolerans gösteriliyor. Helikopterler yaklaştığı anda uçaklarımız kalkıyor tehdit ediyorlar. Ve sınırdan uzaklaştırıyorlar. Eğer bir ateş vuku bulursa, Allah saklasın aynı şekilde mukabele göreceklerini çok iyi biliyorlar” şeklinde konuştu.

ÖZGÜRLÜKLER HAKİMİ OLACAK
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili düşüncelerini ise şöyle açıkladı: "İsim olarak kalkıyor ancak belli suçları çevreleyen mahkemeler kurulacak. Bu mahkemeler yine belli suçlara bakacaklar. Özel yargılama usulü de olacak. Ancak şu anda görülmekte olan davalar, Yargıtay aşamasına kadar tekrar eski mahkemelerde görülecek. Yeni soruşturmalar yeni kanuna tabi olacak. Orada bazı değişiklikler yapıldı.

Mesela özgürlükler hakimi diye veya nöbetçi hakim diye isimlendirilen tutuklamaya, tahliyeye veya yurtdışına çıkma yasağına ilişkin karar verecek ayrı bir hakim olacak. Ayrı bir konu söyleyeyim; şimdi soruşturma safhasında bir savcı delilleri toplar, hakime sevk eder. Hakime sevk ederken tutuklayıp ya da serbest bırakır. Tutuklayan hakim daha sonra nöbetçi olan hakim olduğu için daha sonra dava açılırsa mahkemede görev yapar. Dolayısıyla tutukladığı için suçun işlendiğine inanmıştır, ayrıca karara iştirak ederse bu kötü bir şeydir diye düşünüldü. Tutuklama ve tahliye veren hakim, başka bir hakim olarak düşünüldü.

Gözaltı süreleri yargılama sütreleri farklı hale getirildi.” Bir ülkede özel yetkili mahkemelerin demokratik süreç işlemeye başladığında kaldırılması gerektiğini savunan Arınç, “Çünkü artık o ülkede tabii hakim ilkesine uygun olarak işlenen suçlara mahkemelerin hakimleri bakar. Ağır cezaysa ağır ceza, asli cezaysa asli ceza. Ama Türkiye'de darbe ile ilgili suçlar, hükümete, parlamentoya karşı işlenen suçlara eskiden 'DGM' ler bakıyordu. Bu mahkemeler, bu suçları bitirmek ve bu suçlara yargılama yapmak için kurulmuştur. 6 sene yürürlükte kaldı. Şu anda bazı mahsurlar giderildiği için biraz daha iyileştirme yapıldı” ifadelerini kullandı.

TAHLİYE OLANLARA GEÇMİŞ OLSUN
'Şike Davası'na ilişkin bir katılımcıdan gelen soruya Arınç, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tahliye edilmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Arınç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şike davası ile ilgili olarak, "Tahliye olanlar için geçmiş olsun demek isterim. Bir hüküm verilmiştir. 6 yıldan fazla galiba bazı sanıklar için. Bu bir yargı sürecidir. Temyiz sonucunu bilmemiz tabii ki mümkün değil. Ancak merak ettiğim için mahkeme kararını aldım okudum” dedi. "Öncelikle tahliye olanlar için 'geçmiş olsun' demek isterim. Yıllarca ceza avukatlığı yapmış bir insanım, her tahliyeyi bir sevinçle karşılardık" diye konuştu. Bir hükmün verildiğini de ifade eden Arınç, "Bu, bir yargı sürecidir. Temyizi olacaktır. Ama merak ettiğim için kararı aldım, okudum. Belli maddeleri hakim uygulamış, belli yasaklar getirmiş. Ama bütün bunların geçerlilik kazanması yüksek Yargıtay'ın bu kararı tasdik etmesiyle mümkün olacak. Ama tahliye edilmiş olmasının hem camiasına hem ailesine hem kendisini sevenler için bir sevinç olduğu kanaatindeyim. Ben de 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum" dedi.

ARINÇ'I BIRAKMADILAR
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sanatçı Suna Yıldızoğlu bir soru sordu ;ben Beşiktaş'ta oturuyorum fakat Ak Parti Beşiktaşkazanamayınca otobüs ring seferleri geçiyor hizmetlerde aksamalar oluyor bizler cezalandırılıyor dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti tüm halkına hizmet sunmaktadır.Beşiktaş'ı almak vermek gibi bir şey yok Beşiktaş kimin ki alıp veresiniz .

Beşiktaş hizmet bekliyor biz hitmete hazırız . Türkiye genelinde Ak Partinin oyları artıyor bunun sebebi halkla iç içe ve hizmeti sunarak yaşam kalitesine yönelik çalışmalarımızdır dedi. Bugün için bir bakın Boğaz köprülerimiz,suyun altından üstünden metrolarımız, köprülerimiz ve kavşaklarımız her ne yaparsak sizler için yapıyoruz Ak Parti halkına hizmet sunan bir partidir dedi.
Hayvan sevenler derneği Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'dan Televizyonlarda spot reklam yayınlanmasını istedi.Bir gönüllü de şehitlerimiz için yasa istedi Arınç gönüllüye müjde verdi.

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a 10 numaralı Beşiktaş forması hediye edildi.

Turizmin Sesi imtiyaz sahibi Bora Özgen ,AK Parti İstanbul eski Milletvekili Canan Kalsın ve Köşe yazarımız Egem Kurt

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 7. Büyük Beşiktaş Buluşmaları'na sanatçılar, partililer,basın mensupları renkli bir davetli kalımı önünde saatlerce konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çay servisi yapılıyorsa ben isterim dedi. Hoş sohbet içinde 7. Büyük Beşiktaş Buluşmaları sona erdi.