ARENA HOTEL’DEN, ‘TATİL DANIŞMANLIĞI’

Arena Hotel, hazırladığı çok özel paketler ile krizi fırsata çeviriyor

TURİZMİN SESİ
Misafirlerine hazırladığı 'özel paketler' ile sadece oda satmayan, bunun yanında hizmet satan Arena Hotel, geçen seneye göre, gelen turist sayısında, yüzde 25 ile yüzde 30 arasında artış sağlayacak…

Ekonomik kriz nedeniyle yaşanan durgunluğa karşı, 'özel paketler' hazırladıklarını söyleyen Arena Hotel Önbüro Müdürü Atilla Kalender, “Özel paketlerimiz, çok yoğun ilgi görüyor. Otel olarak verilerimize baktığımızda, geçen seneye oranla çok daha iyi bir konumdayız. Bu yıl, gelen turist sayısında, yüzde 25 ile 30 arasında bir artış yakalayacağız” dedi.

Müşterinin talepleri doğrultusunda hazırlanan paketler ile Arena Hotel'in, aslında 'tatil danışmanlığı' yaptığını kaydeden Atilla Kalender, “Öncelikle, web sitemizi yenileyerek, daha görsel bir hale getirdik. Web sitemizde, tatil paketlerimiz hakkında bilgi veriyoruz. Ağırlıkla, Amerikalı turistleri ağırladığımız için otelimize gelecek olan konuklarımız, konaklamanın dışında, şehre geldiklerinde neler yapabilecekleri veya Kapadokya gibi diğer bölgelere nasıl gidecekleri konusunda bilgi istiyorlar. Bizler de, talepler doğrultusunda, yardımcı oluyoruz.

Otelimiz için hazırladığımız paketlerimizde, odanın yanında akşam yemeği, masaj vs gibi çeşitli promosyonları da veriyoruz. İsteyen konuklarımıza, kendi dillerinde özel rehber ayarlıyoruz. Aynı zamanda, misafirlerimizin, havalimanı karşılaması biz yapıyoruz. Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye getirmek için tüm ekibimizle çalışıyoruz” diyor.

AMERİKA'DA, 'İSMEN' TERCİH EDİLEN BİR OTELİZ
Özellikle, Amerika pazarında 'İsmen' tercih edilen bir otel olduklarını belirten Atilla Kalender, konuşmasına şöyle devam ediyor:
“Gelen misafirlerimizin, yüzde 50'si, otelimizi 'ismen' tercih ediyor. Zira, Amerika ve ardından Avrupa ülkelerinden yoğun talep alıyoruz. Daha önce bizden hizmet almış olanların, arkadaşları veya yakınlarının gelme oranı, çok yüksektir. Geriye kalan, yüzde 50'lik potansiyelimiz ise, hazırladığımız promosyonlar ile gerçekleşiyor. Sezona göre, Nisan- Mayıs aylarında, etkinlik paketimizin içeriğinde, kültür turu, transfer, konaklama, akşam yemeği vs bulunuyor”

OTEL OLARAK, 2008 YILI RAKAMLARINI GEÇECEĞİZ
Global kriz, domuz gribi derken, turizm sektörünün yıla yüzde 30'ları bulan daralma ile başladığını kaydeden Atilla Kalender, özellikle Ocak- Şubat aylarında yaşanan daralmanın, Mart ayıyla birlikte azaldığını ve Nisan ayı ile birlikte turizmde yükselişe geçildiğini söyledi. Daralmanın yanı sıra, fiyatlarda da düşüşlerin yaşandığını ifade eden Atilla Kalander, “Kentteki oda fiyatlarında, yüzde 20'ları bulan gerilemeler yaşandı. Ancak, Arena Hotel olarak biz, hizmet kalitemiz ve hazırladığımız paketler ile bu yıl, çok iyi bir yıl geçiriyoruz ve 2008 yılı rakamlarını geçmeyi hedefliyoruz. Zira, İstanbul, Avrupalılar için çok iyi vakit geçirebilecekleri ekonomik ve büyüleyici bir şehirdir. Kentimizde, 3 gece konaklama, ortalama 350 Euro'yu ve iyi bir tatil paketi yaklaşık bin Euro'yu buluyor. Ekonomik olan bu rakamlarda, Amerikalı ve Avrupalı turistler için İstanbul'u cazibe merkezi haline getiriyor” dedi.

İSTANBUL TARİHİ VE KÜLTÜRÜ İLE BİR DÜNYA MARKASI
İstanbul'un, 5 bin yıllık tarihi ve kültürü ile bir dünya markası olduğunu belirten Atilla Kalender, konuşmasına şöyle devam etti:
“Amerikalı birinin, 'İstanbul'a gittim' demesi, hakikaten önemli bir şeydir. Zira, Avrupalılar ve Amerikalılar, tarihe ve kültüre büyük önem vermektedir. İstanbul'a da ağırlıklı olarak; Ayasofya'yı, Topkapı'yı, Dolmabahçe'yi görmek için geliyorlar. Zira, İstanbul'da; gündüzler ayrı güzel, geceler ayrı güzel olduğundan, turistler hem eğlence, hem de tarih ve kültür ile iç içe olabiliyor. Bu arada, Türk ve Osmanlı yemekleri ile Türk misafirperverliğinden yoğun olarak etkileniyorlar. Özetle insanlar, Roma'ya niye gidiyorsa, İstanbul'a da o sebeple geliyor. Yani, tarihini ve kültürünü görmek için… Bizlerde, turizmde farkındalık yaratarak, hedeflerimize ulaşabilmek için farklı beklentilere yönelik paketler de hazırlamalıyız”

YURTDIŞINDAKİ ACENTALAR, 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ PROGRAMINI SORUYOR
İstanbul'un, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olduğunu hatırlatan Atilla Kalender, “Genellikle, Amerikalı ve Avustralyalı seyahat acentaları; 2010 yılında ne tür etkinlikler olacağını, bize soruyorlar. Ancak, henüz bir etkinlik programı, ne yazık ki elimizde yok. Son 1 ile 2 ay içinde, bir program çıktığında da, yurtdışından konuklarımızın katılması pek mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Çünkü yabancılar, planlarını, yaklaşık 1 yıl öncesinden yapıyor” şeklinde konuştu.

SULTANAHMET'TE, ÇOK İYİ BİR HİZMET SUNMALIYIZ
Atilla Kalender, koşuşmasını şöyle sürdürdü: “Sultanahmet'te, irili ufaklı 200'ün üzerinde, otel, pansiyon, apart tarzı residance var. Ancak, bölgemizde hizmet veren otellerin çoğunun, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan, henüz turizm işletme belgesi yok. Bu durumda da, gelen turistler, gerçek anlamda hizmet alamıyor. Hizmet kalitesindeki eksiklik ise, hem ülke imajına, hem de turizme zarar veriyor. Bu yıl içinde, bölgemizde yaklaşık 30'a yakın yeni otel açıldı. Yeni açılan oteller, piyasaya girebilmek için fiyatlarını 30 - 35 Euro'ya kadar düşürdüler, bu da doğal olarak verilen hizmet kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Zira, Amerika'dan yaklaşık 17 saat yolculuktan sonra gelen turistler, geldiklerinden her şeye dikkat ediyorlar ve güzel bir tatil geçirmek istiyorlar. Bu nedenle; sektörümüzde çalışan bilgili ve deneyimli kişiler, hem çalıştıkları otellerine, hem ülkemiz turizmine büyük katkı sağlayacaktır”

İSTANBUL, AVRUPA'DA EN GÜVENLİ ŞEHİRLERDEN BİRİ
Avrupa'da en güvenli şehirlerden birinin 'İstanbul' olduğuna dikkat çeken Arena Hotel Önbüro Müdürü Atilla Kalender, “ Kapkaç, 2 veya 3 sene öncesine kadar, İstanbul'un bir sorunuydu. Ancak, her sokağa yerleştirilen kameralar ve alınan güvenlik tedbirleri ile 'kapkaç' günümüzde sorun olmaktan çıkmıştır. İstanbul, şuan güvenlik alt yapısının sağlanmasıyla, Avrupa'da en güvenli şehirlerden biri konumundadır” dedi.