Aquababies İstanbul'da bebekler her haftanın temasına göre yeni bir beceri ile tanışıyor

Aquababies İstanbul, 2 ay ile 5 yaş arası bebek - çocuklara su güvenliği ve yüzme eğitimi vererek küçük yaşta yüzme becerilerini arttırıyor 

TURİZMİN SESİ


Dünyada 30 yıldan uzun bir süredir uygulanan bebek yüzme programlarını, 2016 yılından bu yana, İstanbul’da İngiliz Yüzme Federasyonu STA tarafından sertifikalı uzman bebek yüzme eğitmenlerimiz ile birlikte  Aquababies İstanbul çatısı altında  eğitimlerimizi uygulamaktayız.

  

Yüzme Sporu Nedir? Belirli boyutlarda havuzlarda bedenin kulaç ve ayak hareketlerinden başka bir yardım almadan su içerisinde yüzülerek yapılan spor dalına verilen isimdir. En eski spor dallarından olan yüzme sporu M.Ö 9000′lı yıllarda insanların karşısına spor olarak değil, bir ihtiyaç olarak çıkmış. Serbest, kelebek, kurbağalama, sırtüstü, karışık stillerde yapılan yüzme sporu bedenin kulaç ve ayaklarının vücut ile senkronize hareket etmesiyle yapılmaktadır. Vücudun en fazla efor sarf ettiği spor dalları arasında yer alan yüzme sporu kol ve bacak kaslarını aynı anda çalıştırır ve karın bölgesine de baskı yaparak kasa çevirmeyi sağlar.

KISACA YÜZME SPORUNUN GEÇMİŞİNDEN BAHSEDECEK OLURSAK;
•Türklerin, Orta Asya’ya göç etmeden önce bölgede bulunan göller ve nehirlerde yüzdükleri bilinmektedir. 
•Londra’da bulunan British müzesinde bulunan kabartmalarda Uygur Türklerinin bugünkü kulaç stilleri   görülmektedir.
•M.Ö ki yıllarda savaşlar sırasında Asur savaşçılarının düşmanlardan kaçmak için yüzerek nehirleri geçtikleri Asur       kabartmalarında görülmektedir.

İLK AÇIK HAVUZU ve YARIŞLARI NEREDE YAPILDI?
• ilk açık hava havuz 1828 yılında Liverpool da yapılmıştır
•ilk uluslararası yüzme yarışları 1837'de Londra'da, ve ardından 1846'da Avustralya'da düzenlenmiştir. 
•1882 yılından sonra çeşitli Avrupa ülkelerinde yüzme federasyonları kurulmuştur. 
•ABD, yüzmenin örgütlü bir spora dönüşmesi için 1882'de amatör Spor birliğinin (AAU) kurulmasıyla gerçekleşti. 
•Modern olimpiyat oyunlarının başlaması ile birlikte olimpiyatlarda yüzme sporu yarışlarına da yer verildi. Önceleri sadece erkeklerin katıldığı yarışmalarda 1912 yılında bayan yüzücülerde olimpiyat yüzme yarışlarına katıldı.

TÜRKİYE’DE İLK YÜZME HAVUZU VE YARIŞLARI NEREDE YAPILDI?
•Türkiye’de ilk yüzme yarışları 1937 yılında Moda da yapılmıştır.
•1942 yılında Ortaköy’de inşa edilen ilk modern yüzme havuzu açılmıştır. 
•Ülkemizde ve dünyada yaygınlaşan açık ve kapalı yüzme havuzları sayesinde yaz kış yüzme sporu yapılabilmektedir.

GÜNÜMÜZDE ARTIK MODERN EĞİTMENLER VAR
Beyza Tüzünoğlu ve Elif Asena Kılıç kardeşlerin Aquababies İstanbul'un eğitmenliğini yaptıkları komplekste verdiği bilgilere göre; Yüzmenin  Motor (el ayak parmak)  gelişimini artırarak tüm kasları kuvvetlendirdiği, ebeveyn ile bebek arasındaki bağı güçlendirip, yeme-içme, gaz, uyku sorunlarını çözdüğü gözlemlendiğini söyledi. Bağımsızlığı ve özgüveni arttırırken, zeka, denge, koordinasyon, algısal yetenekleri arttırdığı gibi çocuğun  sosyal, fiziksel ve psikolojik gelişimine de katkı sağladığı bilimsel sonuçlarla açıktır. Ayrıca Serebral Palsi (Beyin Felçi), Down Sendromu gibi özel ihtiyacı olan çocuklara da suyun iyileştirici gücüyle suyu sevdirerek Aquababies’de eğitim vermekte olduklarını belirtti. 

PROĞRAM NASIL ÇALIŞIYOR
Aquababies İstanbul eğitimleri 5 kurdan oluşuyor. Eğitimin her kuru beş hafta sürüyor ve beş dersten oluşuyor. Her haftanın temasına göre bebekler yeni bir beceri ile tanışıyor. Yüzme Programı haftada bir gün 30 – 45 dakika sürüyor. Bebek ve toddler grup derslerinde sınıflar çocukların yaş aralıkları ve becerilerine göre belirlenip ayrı yaş gruplamalarıyla yapılıyor.

DERSLERİMİZ
Avrupa yakasında Batışehir Sitesi K2 Residence havuzunda gerçekleşirken Anadolu yakasında ise Maltepe Burgu Arjaan by Rotana havuzunda vermekteyiz. Havuz derinliği 1.40 m‘dir olup Havuz suyu sıcaklığı ise minimum 29, ortam minimum 32 derecedir civarında olmaktadır.

PROGRAM
Cuma    Babies – Toddler    Batışehir K2 Residence
Cumartesi    Babies – Toddler    Maltepe Burgu Arjaan by Rotana
Pazar    Babies – Toddler    Batışehir K2 Residence

BİZE ULAŞMAK İSTERSENİZ ;
https://www.aquababies.com.tr/onkayit-formu/


Aquababies İstanbul
info@aquababies.com.tr

https://www.aquababies.com.tr/
+90 542 330 57 58
+90 542 331 57 58