ANTALYA KUM HEYKEL FESTİVALİ

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali kapsamında Lara Plajı'nda sergilenen kum heykelleri, 20 bin kişi ziyaret etti.

TURİZMİN SESİ


Uluslararası Kum Heykel Festivali Direktörü Cem Karaca, cyaptığı açıklamada, bu yılki teması "Mitoloji" olarak belirlenen Uluslararası Kum Heykel Festivali'nde 30 ana heykel gurubunda 100'den fazla heykelin sergilendiğini söyledi.

Karaca, sergide Mısır, Yunan, İskandinav, Aztek, Maya, Japon, Çin, Rus, Türk, Avustralya'nın en önemli mitolojik olay ve kahramanlarının heykellerinin yanı sıra "Mısır Piramidi", "Aztek Tapınağı", "Zümrüdü Anka", "Ergenekon Efsanesi", "Aborjin", "Viking Gemisi", "Nuh'un Gemisi", "Çin Ejderhası", "Firavun", "Şahmeran", "Kızılderili" ve "Deniz Kızları" gibi pek çok heykelin yer aldığını bildirdi. Cem Karaca, heykellerin, Amerika, Brezilya, Kanada, Hollanda, İngiltere, Portekiz, İspanya, Ukrayna, Rusya, Macaristan ve Türkiye'den 40'a yakın sanatçı tarafından yapıldığını kaydetti.

Yapım aşamasında ilk kumun gelişi ile bitiminin iki ay sürdüğü nü belirten Karaca, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Rixos Hotel'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen sergide, dere kumu kullanıldığını bildirdi. Gece aydınlatılan heykellerin yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini ifade eden Karaca, festival alanında konsepte uygun yapılan müzik yayınının ise ziyaretçilere farklı duygular yaşattığını belirtti.

Karaca, sergiyi, "Gönül Bağı" projesi kapsamında maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının da izlediğini söyledi.
Kum heykel sanatının, Mısırlılar tarafından MÖ 4000'de uygulanmaya başlandığını ifade eden Karaca, heykellerin yapımında sadece kum ve su kullanıldığını bildirdi. Karaca, heykellerin çok şiddetli yağış ve rüzgarda bozulabileceğini, ancak daha sonra kolaylıkla düzeltilebileceğini kaydetti.
Karaca, heykellerin, serginin sonunda yıkıldığını belirtti.