ANI TUR İLE PASKALYA TURU

Türk turizminin önemli markalarından biri olan Anı Tur'un, 5-10 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlediği “Barselona Paskalya Turu” tamamlandı

TURİZMİN SESİ-Kadir Toprakkaya- Kadıköy Life


Birkaç şirket ile birlikte toplamda 358 kişiden oluşan kafile, 11 Nisan'da yurda döndü. Geçtiğimiz yıl 25. yılını kutlayan Anı Tur'un, bu dönem düzenlediği Paskalya Turu için 100'den fazla başvuru olmasına rağmen, sınırlı olan kontenjan nedeniyle 66 kişi tura katılabildi. Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan bu 66 kişi arasında, 18 Kadıköylü de vardı.

Montserrat Manastırı'nda Paskalya Ayini...
Gezinin en önemli özelliklerinden biri, “Kutsal Siyah Meryem Heykeli”nin dünya üzerinde tek olarak bulunduğu Büyük Montserrat Manastırı'nda yapılan Paskalya Ayini idi. Baharı karşılama ve Pazar ayini ile aynı tarihe denk gelmesi nedeniyle, dünyanın dört bir tarafından gelen insanların 1.200 metre yükseklikteki dağda buluşmaları görülmeye değerdi.

Sagrada Familia, Sitges, Gerona Figuras ve Andorra...
Kadıköy Life'ın da izlediği gezinin unutulmayacak anıları arasında, Antonio Gaudi'nin Sagrada Familia Kilisesi ve çevresi, Sitges, Gerona, Figuras ve Andorra turları da vardı. Beş gün süren gezi boyunca İspanya'nın özellikleri hakkında incelemelerde bulunan grup, Barselona'da bir de Flâmenko gösterisi izleme imkânı buldu.

Figuras'da Dali Müzesi...
Gezinin en etkileyici ziyaretlerinden biri de, ünlü ressam Salvador Dali'nin doğduğu kasaba olan Figuras'a yapılan ziyaret oldu. Anı Tur Kafilesi, burada Dali'nin bizzat kendisi tarafından yaptırılan müzeyi gezdi. Sadece O'nun resimleri değil; yaşamı, ilişkileri, düşünceleri ve kullandığı objelerin de sergilendiği müze, mutlaka görülmesi gereken bir başka özelliğiydi.
Turun rehberliğini üstlenen Nilgün Kıskacıoğlu'nun İtalyan dili ve edebiyatı konusunda aldığı eğitim ile İspanya hakkında geniş bilgiye sahip olması, geziyi avantajlı duruma getirirken; her turda olabilen memnuniyetsizliklere çözüm bulup uygulamaya sokması, konukların sıkıntılı anlar yaşamasını engelledi.