ANATOLİA DERGİSİ WEB SİTESİNE TAŞINDI

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nde 1990 yılından bu yana, turizm ve yakın alanlarına ilişkin yayımlanan tüm makaleler internet ortamında oluşturulan web sitesine aktarıldı

TURİZMİN SESİ
Böylece, turizm konusunda araştırma yapanlar //www.anatoliajournal.com/atad/?sayfa=arsiv&lang=tr  sitesine girip söz konusu makalelere internet ortamında kolayca erişebilecekler.

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin Editörü Doç. Dr Nazmi KOZAK, derginin 1990 yılından bu yana kesintisiz 21 yıldır yayımlandığını ve turizm alanında çalışan akademisyenlerin önemli bir bölümünün makalelerinin dergide yer aldığını söyledi. İlk yayınlandığı 1990 yılından bu yana dergide 833 yazı ve makalenin yayımlandığını söyleyen Doç. Dr. Kozak, turizm ve yakın alanlarında araştırma yapan akademisyen ve lisansüstü öğrencilere kolaylık sağlamak üzere bütün arşivin sanal ortama taşındığını söyledi.

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin, bir anlamda, yakın dönem turizm araştırmalarının hafızası olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kozak, “Bu nedenle özellikle turizm alanında çalışan yeni kuşakların bu 'hafıza kayıtlarına' kolaylıkla erişebilmeleri amacıyla dergi arşivini internet ortamına aktardık” diyor. Doç. Dr. Kozak, derginin bütün sayılarının herhangi bir kütüphane veya dokümantasyon merkezinde bulmanın olanaklı olmadığını, derginin özellikle 1990-2005 arasındaki sayılarına erişmek için pek çok istek geldiği için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.