AMERİKA'YA TURİZM PENCEREMİZİ AÇTIK

ASTA IDE 2010, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, TÜRSAB ( Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ) ve THY işbirliği ile İstanbul'da başladı

TURİZMİN SESİ


Tüm Dünya Ülkelerinde 10.000 den fazla seyahat acenta üyesi bulunan ASTA organizasyonundan, Kongreye 1300 kadar üye katıldı. İlk gün Üyelere İstanbul'un kültür mekanları ziyaret ettirilerek, Akşamı Suada'da bir resepsiyon düzenlendi. ASTA başkanı, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Amerikan Başkonsolosu Sharon Wiener birer konuşma yaptılar.

Başkonsolos Sharon Wiener, çok birikimli, dinamik konuşmasıyla ABD -Türkiye arasındaki köklü dostluklarla gelişen ekonomik bağların geleceğin büyük iş hacımlarına taşıyacağını ve büyük bir turizm potansiyeline sahip Türkiye'nin gittikçe çoğalan ABD ziyaretcilerin en baştaki ilgi odağı olacağı görüşündeki konuşması, ümitlerle birlikte bir heyecan getirdi. ABD , Türkiye'yi ziyaret eden Ülkeler içinde ilk 10 Ülke arasında 2009 yılı 670.000 civarında Amerikalı Türkiye'yi ziyaret etmiştir. Önümüzdeki yıllarda sürdürülen bu faaliyetler sonucunda büyük artış elde edilerek ilk sıraya oturması beklenmektedir.

ASTA üyelerine Türkiye turizm destinasyonları hakkında seminerler verilerek Türkiye spesiyalist sertifikası verilecektir. Kongre sonrası önemli destinasyonlarımıza (Antalya, Kapodokya, Bodrum,Van, Nemrut, Karadeniz ) turlar düzenlenerek, turizm zenginliğimiz sergilenecektir. Amerika ve Kanada'nın önde gelen turizm sektör temsilcileri çeşitli toplantılar düzenleyerek vereceği önemli bilgilerle ivme kazandıracaklar. Düzenlenen fuar bire bir görüşmeler için elverişli ortamı sağlıyacak. Workshop çalışmaları devam ederek turizm gelirlerimizdeki payımızı artırmada etkinliğimizi sürdürebilir kılacaktır.