AMERİKALILARIN UÇURTMA ŞENLİĞİ

Festivalin ilk günü, Kongre binasıyla Lincoln Anıtı arasındaki, "Mall" olarak bilinen yeşillik alanda uçurtma şenliği düzenlendi.

TURİZMİN SESİ


Hafta sonuna denk gelmesi ve havanın güneşli olmasından yararlanan Washingtonlular da alana neredeyse "hücum etti." Yığılma ve karışıklık yaşanmaması için alanın yakınındaki metro istasyonlarında polisler görevlendirildi. Alana çocuklarıyla gelen aileler ise gün boyunca uçurtma uçurmanın keyfini yaşadı. Özellikle çocuklar, kelebekten çizgi roman kahramanlarına kadar çeşitli şekillerde uçurtmalarla doyasıya eğlendi.

Festival, anlamını, ABD ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla 1912 yılında Tokyo ile Washington DC'nin "kardeş şehir" olması ve ardından Japonya'nın, başkent Washington'a kiraz ağaçları hediye etmesinden alıyor. İlk olarak başkent Washington'un ulusal park alanındaki Tidal göletinin çevresine dikilen, yıllar içinde şehrin başka bölgelerine dağılan kiraz ağaçları, şehri her bahar pembe renginin binbir tonuna bürümesiyle 1930'lu yıllardan itibaren kentin sembolü haline geldi. Festival de 1935 yılından itibaren, kiraz ağaçlarının renklendiği dönemde "tüm ulusu buluşturabilecek bir dizi etkinlikler yapılması" amacıyla düzenlenmeye başladı. Her yıl festivalde, Japon kültürünü tanıtacak özel etkinliklere de yer veriliyor. Festival iki hafta sürüyor.