AMATÖR AŞÇILAR YARIŞTI

Çırağan Palace Kempinski Hotel, keşif bekleyen amatör gastronomi ve mutfak sanat yeteneklerini ön plana çıkarma şansı yarattı

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


Gurme/yiyecek ve içecek işletmeciliği danışmanı Osman Serim, Başaşçı Olivier Chaleil, Başaşçı Yardımcısı Sezai Erdoğan ve Laledan Restoran şefi Ahmet Kara'dan oluşan jüri komitesi tarafından finalistler arasından,12 aralık 2011 de ilk üç belirlendi. Ödülleri verildi. Gastronomi ve Mutfak Sanatların değişik tatları keşfetmek için yeni ve özgün meze tarifleriyle, büyük çoğunluğu bayanlardan oluşan, yarışmacılar mezelerini, yiyecek - içecek kültürümüzün, evrim geçiren aşcılık sürecinden geçen tarihi yolculuğu arasındaki kesitlerden ilham alınan özgün örneklerle sundular.

Severek yapılan başarılı sunum içinde gerçekleştirdikleri yenilikçi anlayış içinde, zarif elleri tarafından pürüzsüz ve büyük bir titizlikle hazırlanan spesiyal mezeler cazibelerini bir kat daha artırdı. Yarışmacılar,dört mevsime de hitap eden deniz mahsulleri ve sebzelerden seçtikleri malzemeleri, yetenek ve sevgi eşliğinde zenginlik kazandırarak, mutfak becerilerini incelikle sergilediler. Hazırladıkları sunum ve teşhir edilen sofra herkesi büyüledi. Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü Ralph Radtke, Deniz Mahsülü Dolma” mezesiyle, birinci olan Ayşe Gengönül'e plaketini verdi. Diğer dereceye girenler Çırağan Palace Kempinski gastronomicileri tarafından verildi.

İlk üçe kalan yarışmacıların mezesi 2012 boyunca, Laledan Restaurant'ın meze-balık menüsünde kendi isimleriyle birlikte yer alacak; ayrıca kazananlara süit konaklamalarından akşam yemeklerine sürpriz hediyeler de var şeklinde ilgililer bilgi verdi.. Birinci olan, “Deniz Mahsüllü Dolma” malzemeleri; “4-6 kişiliktir, 1 adet küçük boy beyaz lahana 1 bardak pirinç 1 bardak ayıklanmış karides 1 bardak fileto balık (levrek-mezgit-palamut) 1 tatlı kaşığı tarhun 1 tatlı kaşığı dolmalık baharat 1 paket dolmalık fıstık ve üzüm 1 baş soğan (Büyük) 1 bardak su (pirinç için) tuz,karabiber-şeker.

Yine favori mezelerden Berra Uzel'e ait “Portakal Soslu levrek-Patlıcan Püre”malzemeleri; 4 kişilik, 3 adet ortaboy deniz levreği, 1 adet orta boy bostan patlıcan, 1 adet topan kırmızı biber,3-4 yer elması,3 adet ortaboy havuç,2 adet orta boy patates,1 adet boy soğan,sarımsak, 100 gr çekilmiş ceviz,1 adet portakal,1 adet limon, deniz tuzu,1 yemek kaşığı sızma zeytin yağı,1 kaşık mısırözü yağı, dereotu, 1 tatlı kaşığı un.Çırağan Palace Kempinski Laledan Restoran'ın Michelin yıldızlı Başaşçı Olivier Chaleil'in titizlikle yaptığı spesiyaliteler arasından bu mezeleride tadabilirsiniz. Restoranda yiyebilirsiniz.