ALTIN NAR KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

6. Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali için geriye sayım başladı. 14-20 Haziran 2009 tarihleri arasında Kemer'de gerçekleştirilecek olan Festival kapsamında sinema ve ses sanatçıları Kemer'e akın edecek

TURİZMİN SESİ


Festivalin ilk gününde, etkinlik programlarında yer alan ve festivale konuk olarak katılan tüm sanatçıların ve eğlence gruplarının şehri bando eşliğinde dolaşarak festivali müjdeleyecekleri kortej yapılacak ve animasyon ekipleri, müzik ve dans gösterileri sonrasında sahilde festival ateşi yakılacak. 14 Haziran 2009 Pazar Günü Festival Korteji ile başlayacak olan Festival kapsamında aynı akşam Kuğulu Park'ta Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül festivale gelen sanatçılara Hoş geldin Partisi verecek. Festivale 100'e yakın sinema ve ses sanatçısı katılacak.


Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 1999 yılından beri uzak kaldıkları göreve geri dönmüş olmanın mutluluk ve gurunu yaşadıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın desteği ile buradayız ve Belediyemizi de söz verdiğimiz gibi halkın belediyesi yapmaya çalışıyoruz. Yarım kalan işlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Antalya sadece Türkiye'nin değil dünyanın sayılı şehirlerinden bir tanesi. Hiç şüphesiz aynı zamanda festivaller şehri.

Turizm ve tarım ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Antalya, festivaller ve özel günlerde düzenlenen etkinliklerle de adından sıkça söz ettiriyor. 2000 yıllık Antalya tarihinin izleri ile zenginleşen kentimize gelecek yerli ve yabancı turistlere öncelikle ülkemizin, daha sonra da Antalya ve çevresinin tanıtımı, önemli bir çalışma olarak önümüzde duruyor. Tanıtım ve pazarlamanın sürekli olarak yapılabilmesi için bu bölgelerimizi en uygun zamanlarda en uygun şekilde temsil etmek; başta belediyelerin görevidir” dedi.


Gül, “Kemer'de kültür ve sanat şöleni yaşatarak, Kemer'i özlediği eski günlerine geri döndürmeyi amaçlıyoruz.” Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Deniz, orman ve dağların bir renk uyumu içinde birleştiği, eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Kemer'in kıyı boyunca birçok irili ufaklı koyları, denizin maviliği ve ormanın yeşilliği ile eşsiz bir görüntü oluşturduğuna da dikkat çekti.

Gül, “ Kemer dünyanın eşsiz güzellikteki en önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. En önemli tarihi yerleri, sualtı batıkları, dağları, yaylaları, milli parkları, mağaraları ve Türkiye florasında önem taşıyan nadide bitki türleri ile bir dünya kentidir. İşte bu nedenlerle Antalya'nın en gözde mekanlarından Kemer'imizi geçtiğimiz görev döneminde yaptığımız gibi festivali ile öne çıkarma arzusundayız. “diye konuştu.


Başkan Gül, “Kemer'in tanıtımı açısından oldukça önemli bir etkinlik olan Altın Nar Kültür ve Sanat Festivalimizi 14-20 Haziran 2009 tarihleri arasında düzenleyeceğiz. Bu tarihler arasında Kemer'de kültür ve sanat şöleni yaşatarak, Kemer'i özlediği eski günlerine geri döndürmeyi amaçlıyoruz. Festival Komitemiz bu konuda aylardır çok ciddi çalışmalara imza atıyorlar. 14 Haziran'da startını vereceğimiz Festival Korteji ile başlayacak olan Festivalimizde 15 Haziran'da Colours of Kemer, 16 Haziran'da Best of Kemer,17 Haziran'da Ver elini Anadolu, 18 Haziran'da Güzellik Yarışması, 19 Haziran'da Uluslararası Kemer Müzik Yarışması ve 20 Haziran'da da Bizden size programları Ahmet Erkal Spor tesislerinde saat 21.00 de başlayacak.

Festival organizasyonlarında yardımlarını ve katkılarını bizlerden esirgemeyen başta Kemer halkı, konuklarımız, sanatçılarımız ve turistlerimiz ile ev sahipliği yapan Kemer'li turizmcilere ve tüm Belediye çalışanlarına teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.
Festivalde 1. Uluslararası Türkçe Şarkılar Yarışması da yer alacak.
14-20 Haziran 2009 tarihleri arasında Kemer'de gerçekleştirilecek olan Kültür ve Sanat Festivali çok farklı bir yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Uluslararası Festivaller Federasyonu FIDOF'un katkılarıyla 11 ülkeden sanatçı kendi repertuarlarından seçtikleri şarkıların yanı sıra Türk Bestelerinden bir şarkıyı da Türkçe olarak seslendirecekler.

Yarışmaya İspanya'dan Anae, İtalya'dan Guerino Papa, Litvanya'dan Baiba Skurstene, İngiltere'den Chelsea, İrlanda'dan Mary Simpson, Malta'dan Romino Mano, Bulgaristan'dan Orlin Pavlov, Beyaz Rusya'dan Alexandra&Konstantin, Makedonya'dan Margarita Hristova, Brezilya'dan Miriam Christine ve Türkiye den'de Özgür Özaslan katılacak.


14-20 Haziran 2009 tarihinde Kemer 6. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılacak olan “Kemer Uluslar arası Müzik Yarışması”na katılacak 11 ülke temsilcisi, Tarkan'ın “Gül Döktüm Yollarına”, Berkant'ın “Samanyolu”, Kayahan'ın “Geceler”, Harun Kolçak'ın “Müptelayım”, Nükhet Duru'nun “Mahmure”, İlhan Şeşen'in “Rüzgar”, Nil Burak'ın “Sende Başını Alıp Gitme”, Melik Kibar'ın “Sevdan Olmasa”, Nazan Şoray'ın “Hal Hal” şarkılarını Türkçe yorumlayacaklar.


Kemer 6. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılacak olan “Kemervizyon Uluslar arası Müzik Yarışması”da şarkıları yorumlanacak olan ünlü sanatçılar da Jüride yer alacak.


Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yarışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “ Müziğin evrenselliği içerisinde ortak paydada buluşmak amacı ile hazırlanmış olan ses yarışması Uluslararası Festivaller Federasyonu işbirliği ile Avrupa Birliği üye ülkeleri katılımcıları tarafından gerçekleştirilecek bir yarışma formatında olacak. Yarışmacılar katılımcı oldukları ülkeleri temsilen seslendirecekleri birer parça haricinde Türk Müziğinin klasikleşmiş örneklerinden de repertuarları Türkçe olarak seslendirerek performans sahneleyeceklerdir. “dedi.


Ver elini Anadolu Türkü Şöleni
Ayrıca Festivalin başka bir gününde sahne alacak olan Ver elini Anadolu gecesi ise Türk Gelenek ve göreneklerinin değişik kitlelere tanıtılması, özellikle Ülkemize ziyaret ve tatil amaçlı gelen yabancı konuklara aktarımları bölge bölge hatta yöresinde bile farklılıklar gösteren oyun-müzik kültüründen orijinal örneklerin, çağın modern teknolojisi ile harmanlanıp dejenere edilmeden bu kitlelere sunulmasında aktif rol oynayacak.

KEMER 6. ALTIN NAR KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ PROGRAMI:

14 HAZİRAN PAZAR; (1.gün)
Saat: 11.30 : Özel Uçak ve tarifeli seferlerle İstanbul'dan uçakla Antalya'ya hareket
Saat: 14:00 Otel konaklama ve yerleşim, dinlenme
Saat: 21.00: Tüm misafir, sanatçı, yabancı konuk ve medya mensuplarının katılımıyla, Kemer merkezinde Yürüyüş Korteji
Saat: 23.00: Festival Konukları için Hoş Geldiniz Kokteyli


15 HAZİRAN PAZARTESİ; (2.gün)
Kemer Festival Alanı: Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Baytaş'ın yaptığı 400kişilik “Colours Of Turkey” dans ve folklor grupları gösterisi ile Müşerref Akay, sahne performansı…


16 HAZİRAN SALI ; (3.gün)
Kemer Festival Alanı: “Kemer Of Turkey” Solistler Geçidi, Volkan Konak, Mine Koşan, Zerrin Özer, Seyyal Taner, Ege, Gökhan Tepe, Pınar Altınok, Ercan Akışık, Ahmet Selçuk İlkan, Göknur, Show Girl, Joker Abdül…


17 HAZİRAN ÇARŞAMBA; (4.gün)
Kemer Festival Alanı: “Ver Elini Anadolu” İzzet Altınmeşe, Belkıs Akkale, Bedia Akartürk, Selahattin Alpay, Melda Duygulu, Zeynep Başkan, Kamil Sönmez…


18 HAZİRAN PERŞEMBE (5.gün)
Kemer Festival Alanı: Altın Nar Güzellik Yarışması . Değerli jüri üyelerinin de içinde bulunduğu 16 finalistin yarışacağı Altın Nar Güzellik Yarışması'nda ayrıca gecede Ebru Yaşar, Zerrin Özer,Fatih Ürek, Murat Erdoğan, Zeliha Sunal, Zeynep Mansur, sahne performansı yer alacak…

 
19 HAZİRAN CUMA (6.gün)
Kemer Festival Alanı: Uluslar arası Kemer Şarkı Yarışması. 11 yabancı ülke sanatçılarının kendi dillerindeki şarkıların yanı sıra HİT olmuş Türkçe şarkıları da şöyleyip yarışacaklardır. Jüride Nükhet Duru, Harun Kolçak, Nil Burak, Berkant, Nazan Şoray, Vıllage Gırls Show gibi önemli isimler yer alıyor.


20 HAZİRAN CUMARTESİ (7.gün)
Kemer Festival Alanı: “Bizden Size” gecesi. Bu final gecesine ise güzellik yarışmasının ilk üç güzeli, şarkı yarışmasının ilk üçü ve Müşerref Akay, Burhan Topal, Tuğba Hatun, Sibel Bilgiç, Hamiyet, Şafak Sönmez, Lal, Tanyeli, Ahmet Selçuk İlkan, Ercan Akışık, Süreyya, Gökhan Güney, Soner Arıca, Ozan Orhon, Ekin, Recebim, Meltem Taşkıran.

 
20 HAZİRAN CUMARTESİ (7.gün)
Festivale katılacak olan tüm misafirlerimizin Antalya'dan İstanbul'a hareketleri.