ALMANYA’DA EN LÜKS RESTAURANT ÖDÜLÜ

Gastro Award Derneği tarafından 12 kategoride verilen Kuzeyren Vetfalya Eyaleti'nde en lüks restoran dalındaki 'Gaston' ödülü Köln kentindeki Ali ve Yasemin Balaban çiftinin işlettiği Bosporus Restaurant'a verildi.

TURİZMİN SESİ


Ödülünü Gastro Award Derneği Başkanı Christine Braun'dan alan Ali Balaban, çok mutlu olduğunu belirterek, ''Almanya'da 7 yıl önce en iyi Akdeniz ödülünü almıştık. Şimdi de en lüks restoranlar dalında bizi aday gösterdiler. Şimdi bu ödülle birlikte yıl sonunda yapılacak Almanya geneli lüks restoran yarışmasına katılıyoruz'' dedi.

Mutfak ve restoran ekibinin 17 yıllık dostlarından oluştuğunu ifade eden Ali Balaban, ''Biz Türk mutfağını en güzel şekliyle araç olarak kullanıp, entegrasyonun gerçek yüzünü gösterdiğimizden dolayı mutluyuz'' dedi.
Gastro Award Derneği Başkanı Christine Braun da çok sayıda restoran arasından GASTON'u kazanan ilk Türk restoranının Bosporus olduğunu ve Almanya çapında yapılacak en lüks restoran kategorisinde de yarışacağını vurguladı.

Yasemin Balaban da bu anlamlı günde arkadaşları ve sevdikleriyle birlikte bu ödülü almaktan sevinçli olduğunu dile getirdi. Ödül töreninde konuşma yapan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da, Balaban ailesini Almanya'da uyumun güzel bir örneği olarak göstererek, ''Bugün ait olduğu toplumun kültürel zenginliğini en iyi şekilde sunarak bu noktaya gelen Ali Balaban'ı ben rahatlıkla bir uyum örneği olarak ilan ediyorum. Böylesine başarılı bir işletmeciye ve böylesine bir güzel aileye ve Bosboros'a sahip olmaktan duyduğumuz gururu ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

Ödül törenine katılan Alman Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Köln Anakent Belediye Meclisi Grup Başkanı ve eski Köln Emniyet Müdürü Winrich Grantizka da eşini ilk kez bu restoranda tanıştığını anımsatarak Bosporus'un hayatında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Granitzka daha sonra piyano çalarak "Eski dostlar" adlı parçayı Türkçe seslendirdi.