ALMANLARDAN KAPALIÇARŞI ZİYARETİ

Türk-Alman Bilim Diyalogları Grubunun 18 Alman öğrencisi,Kapalıçarşı Esnafları Derneği'ni Kapalıçarşı'da ziyaret etti

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Grup, Türk asıllı Alman gençleri ve Almanlardan oluşuyor. Bir çoğu ilk defa Kapalıçarşı'ya geldiklerini ifade ettiler. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Genel Sekreteri Cem Arıca , Profesör Detlev Quintern başkanlığındaki ekipten Maria Lysy,Laura Höfler, Sarah Anwar,Aysun Uçan,Nurten Kurnaz, Lemya Demirkapı,Juliane Reichmanu,Theresa Wnensche,Hande Gencer,Ribanna Mitrovic, Michele Santoro'nun Kapalıçarşı hakkındaki sorularını yanıtladı.

Türkiye'de bulunma sebeplerinin başında harem konusundaki araştırmaları olduğunu söyleyen grup ,genel sekreter Arıca'ya Kapalıçarşı'daki kuyumcuların sayısı, Osmanlı'da ticaret hayatı ,Kapalıçarşı'nın sistemi vb. konularda sorular yönelttiler. Öğrencilerin sorularının tek tek cevaplayan Arıca , Kapalıçarşı'nın Osmanlı ticaretinin kalbi olduğunu ve 550 yıldan bu yana var olduğunu belirterek Ermeni,Yahudi,Süryani,Türk hep bir arada kardeşlik bağı ile yaşadıklarını öğrencilere aktardı.

Öğrencilerden Kapalıçarşı ve medya konusunda sorular soruldu. Bu konuda bilgi veren Arıca, Kapalıçarşı'nın dünyaca ünlü 007 James Bond serisinin son filmi için yapılacak çekimlerde seçilen mekanlardan biri olduğunu söyledi. Kapalıçarşı Esnafları Derneği'nin kendilerine hediye ettiği Kapalıçarşı haritalarını dikkatle inceleyen grup dernek ziyaretinden sonra Kapalıçarşı'yı gezdi ve hatıra fotoğrafları çektirdi.