Almanlar’dan 100 Yıl Sonra Çizdik!

Çanakkale’nin ilk panoramik haritasını 1915 yılında Almanlar çizdi

TURİZMİN SESİ

Dünya tarihini değiştiren Çanakkale Savaşı’nı anlatan Türkler tarafından çizilmiş panoramik bir haritamızın olmadığı yeni ortaya çıktı.Yurtiçi ve yurtdışındaki uzun araştırmaların ardından harekete geçen Damla Yayınevi, Çanakkale’nin 95. yıldönümünde; Çanakkale’nin ilk panoramik haritasını çizdirdi. Yıllar sonra da olsa Çanakkale’nin ölçeklendirilmemiş ama savaşın tüm safhalarının kuşbakışı görülmesini sağlayan, eğitici özelliğe sahip ilk panoramik haritası çizilmiş oldu.

 
DERİN TARİH DERGİSİ OKURLARINA HEDİYE EDİYOR
Aylık yayınlanan Derin Tarih Dergisi, Çanakale’nin 100. yılı dolayısıyla çıkardığı 2. Çanakkale Özel Sayısı’nda bu haritayı okurlarına armağan ediyor.Harita üzerinde Nusret Mayın Gemisi tarafından Boğaz’a paralel ve dik döşenen mayınlar, Seyit Onbaşı’nın tabyası, kara savaşlarında İngilizler ve Fransızlar’ın çıkartma yaptıkları yerler, tarihleri ve düşman birliklerinin ilerleyebildikleri son noktalar işaretlenmiş. 57×82 cm ebadındaki harita, Çanakkale hakkında bildiklerimizi anlamlandıracak materyallerle donatılmış. Bir bakışta, yüzyılın savaşının tüm aşamaları görülebiliyor.
 
HARİTALI KİTAP
Damla Yayınevi ise, Çanakkale’nin 100. yılı dolayısıyla çıkardığı, ünlü tarih romanları yazarı Sara Gürbüz Özeren’in 10 kitaplık ‘Vatan Kalbinin Attığı Yer Çanakkale’ kitap setine  ve tek kitaplık ‘Vatanin Kilidi Çanakkale’ kitabına da bu haritayı yerleştirdi. Kitabın sonuna katlanarak yerleştirilen renkli panoramik harita, kitapta anlatılanların okurun görsel hafızasında kolayca yer etmesini sağlıyor.