ALMAN TURİSTLERDEN KEMER GEZİSİ

Kemer'de yaz mevsiminde yaşanan turist yoğunluğu, kış mevsiminde azalırken kente gelen yaşlı turistler dikkat çekiyor

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


Kış aylarında da ılıman bir havaya sahip olan ve güneşli havası ve doğası ile tercih sebebi olan Kemer'e gelen yaşlı turistler, kaldıkları otelin yanı sıra daha çok doğa yürüyüşleri yapıp, kenti geziyorlar. Avrupa'da kış aylarında çok soğuk ve yağışlı bir ortamda yaşadıklarını belirten yaşlı turistler, Kemer'de kaldıkları süre içerisinde unutamadıkları bir tatili de yaşama imkânı bulduklarını söylüyorlar.

Almanya'da bulunan Hanover Şehrinden gelen ve 8 yıldır Kemer'e kış mevsimlerinde geldiklerini söyleyen turistler, “ Yaşlarımız 70'in üzerinde. Artık emekli olduk. Almanya'da şu anda çok soğuk ve yağışlı havalar var. 8 yıldan bu yana tatilimizi bu mevsimde Kemer olarak ayarladık. Kemer doğası ile bizleri buraya çekiyor. Çok güzel havası ve güneşi bizi buraya çekiyor. “ dediler.

Kemer'de Club Med yolu olarak bilinen ve Çalış dağ yolu ile birleşen gezi yolunda her gün onlarca turist sabah erken saatlerden itibaren yürüyüşe çıkarken, Kemer'in kış mevsiminde hem orman havası alıyorlar, hem de güneşin tadını çıkarıyorlar.