ALMAN TURİST BODRUM’A AKACAK

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Almanya'da en yüksek seviyede tanıtımımızı ve reklamımızı yapmamız gerekiyor

TURİZMİN SESİ
Bodrum Belediye Başkanlığı ve FVW Medien Gruppen'in ortaklaşa düzenlediği “Bodrum Almanya Turizm Pazarında Daha iyi nasıl pazarlanır?” konulu çalışmasının tanıtım kokteyli ve yemeği Azka Otel'de yapıldı. Yemeğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ve birçok tur operatörü ve turizmci katıldı. Yemekte Alman Turisti Bodrum'a çekmek için ne gibi stratejilerde bulunulacağının üzerinde duruldu. Gecede konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Almanya Turizm Fuarı'na gittiğimizde gerçekten çok üzücü bir durum ile karşılaştık. Almanlar ne yazık ki Bodrum'u bilmiyor! Geçmişi düşünmek bize zaman kaybından başka bir şey getirmez. O yüzden biz şimdi geleceğe bakıp, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmalıyız. Ben Bodrum Belediyesi ve BOYTAV Başkanı olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Yurtdışında çok ciddi bir tanıtım atağına geçtik.

Değişik dillerde binlerce Bodrum broşürü ve CD'si dağıttık. Almanya'nın en iyi tur operatörleri ile görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler çerçevesinde çok olumlu tepkiler aldık. Uçak şirketleri ile görüşmeler ayarlayıp Alman vatandaşlarını Bodrum'a çekmek için seferlerini sıklaştırmaları hususunu görüştük. Burada turizmcilere de çok büyük iş düşüyor. Hepimizin taşın altına elimizi sokmak zorunda olduğumuzu unutmayalım. Bugün baktığımızda, Almanya'nın dünya ülkelerine en çok turist gönderen ülke olduğunu görüyoruz. Almanya, Türkiye'ye de çok fazla vatandaşını gönderiyor. Fakat bu pastadan en büyük dilimi ne yazık ki biz alamıyoruz. 1 senede 4.5 milyon Alman turistin geldiği Türkiye'de, Bodrum'a düşen rakam sadece 4500 kişi. Bizim bu durumu aşmamız için Almanya'da en yüksek seviyede tanıtımımızı ve reklamımızı yapmamız gerekiyor.

Yurtdışı medyası ile ilişkileri en üst seviyeye çıkartıp, Alman basınında da Bodrum adını sürekli gündemde tutmalıyız. Bu gün dünyanın en büyük içecek firmasına baktığımızda en ufak organizasyonlarda bile sponsor olup adını duyurmaya çalışıyor. Bu da bize gösteriyor ki tanıtım için yapılan harcamalar gider kalemi olarak görülmemelidir. Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan fuarlara daha çok katılım sağlanmalı. Herkes kendine düşen görevi yerine getirip, elini taşın altına koyarsa, gelecek yıllarda 12 ay turizm yapmaya başlamamız hiç de şaşırtıcı olmayacaktır. Gördüğünüz gibi Bodrum Belediyesi olarak da şu anda yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız tanrının bize bir lütfu olan Bodrum'u hak ettiği kaliteye erişmesi için yaptığımız çalışmalardır. Buraya gelen her turist Bodrum'u ayrı yaşar. Onların rahatlama yeridir burası. Biz bunu yurtdışındaki fuarlarda insanlara anlatabilirsek inanıyorum ki önümüzdeki senelerde 365 gün turizmi ile yaşayan bir kent haline geliriz” dedi.Gecede ayrıca Hakan Ketenci, M.T.S. İncoming Genel Müdürü Münci Karakaya ve Özay Kartal birer konuşma yaparak Bodrum'un Almanya ve yurtdışında yapılacak olan tanıtım stratejileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.