Alman pazarına yönelik marketing çalışmaları daha etkin hale getirilmesi gerekiyor

 Antalya Mülki İdare Amirliği tarafından yayınlanan  turizm verilerine göre, yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yıla göre % 17 artış kaydedildi

TURİZMİN SESİ


Turizm verilerini değerlendiren AKTOB Bşk. Dr. Erkan YAĞCI;  "Ana pazarlarımızda artış seyri devam ediyor. Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında ivme yukarı seyirde. Avrupa'daki ana pazarlarımız Almanya %21, İngiltere'den ise % 23 oranında bir artış oldu.  Almanya pazar payı açısından hala istediğimiz düzeyde değil. Verilere göre milliyet payı % 17,18. Bu oran,  Türk turizminin yükselmesinde büyük pay sahibi bir ülke için yeterli seviyede değil. Alman pazarına yönelik marketing çalışmaları daha etkin hale getirilmesi gerekiyor. Avrupa Pazarında en göze çarpan veriler İsveç ve Norveç'te görülüyor. Norveç'ten % 73 İsveç'ten ise % 32 oranında artış söz konusu. Uzun zamandır talep eğrisinin ters oranda seyrettiği Nordik ülkelerindeki bu önemli artışların devam edeceğini öngörüyoruz.

Rusya Federasyonu % 37 milliyet payı itibariyle en büyük pazarımız konumunda ve 6 aylık turizm performansı pozitif seyirde devam ediyor. Geçtiğimiz yıla göre  ziyaretçi sayısı % 14 oranında artış gösterdi. Moskova dışında şehirlerden konulan seferlerin etkisi ile  bu artışların devam edeceğini öngörüyoruz." dedi.

//www.antalyahavalimani.gov.tr/tr/govdb/tr/istatistik/000002019%20Yili%20Yolcu%20ve%20Ucak%20Sayilari.pdf