ALMAN A&O HOTELS FRANCHİSE VERİYOR

Winter, Türkiye’de ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir’de A&O Hotels and Hostels markası altında tesis açacak girişimciler arıyor

TURİZMİN SESİ


Girişimci Oliver Winter’in genç bir öğretmen olduğu 90’lı yıllarda, kısıtlı bütçelerle tatile çıkanlara ucuz konaklama imkanı sunmak için ilkini Berlin’de hizmete açtığı Halihazırda Avrupa’nın 14 şehrinde, yatak kapasitesi 15 bine ulaşan 22 tesislik bir zincir A&O Hotels and Hostels haline geldiklerini belirten Winter, Türkiye’de ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir’de A&O Hotels and Hostels markası altında tesis açacak girişimciler arıyor.

Tesislerinin bir numaralı hedef kitlesinin gençler olduğuna dikkat çeken Winter şunları söylüyor:  “Gençlik Turizmi; yaşları 16-29 arasında değişen, macera ve heyecanı seven, çoğu kez karşımıza sırt çantalı olarak çıkan bir kesimden oluşuyor. Araştırmalar gençlik turizminin boyutu 136 milyar dolara ulaştığını ortaya koyuyor. Tesislerde uzun süre kalan gençler, diğer kesimlerden dört kat daha fazla harcıyor.  Gençlerin bu özelliklerini dikkate alarak biz de ürün ve hizmetlerimizi onlara göre geliştirdik.”

 
İsim hakkı verecek
Türkiye’nin de gençlik turizmi alanında güçlü bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Winter,  İstanbul, Ankara ve İzmir’de markaları altında hostel açacak girişimciler aradıklarını söylüyor. Franchise şartlarını henüz tam anlamıyla belirlemediklerini hatırlatan Winter konuyla ilgili olarak şu bilgileri veriyor:  “Önümüzdeki yıllar için büyüme stratejimizi franchise sistemi üzerine kurduk. Markamız altında tesis açacaklardan karşılıklı görüşmelerde belirlenmek üzere cirodan yüzde 10-12 pay almayı planlıyoruz. Bu noktada Joint-Venture ve franchise vermek gibi iki farklı yöntem izleyebiliriz. Bunları gelen talebe ve karşılıklı görüşmelerle netleştireceğiz. İsim hakkı vereceğimiz tesisleri tanıtım ve pazarlama konularındaki deneyimlerimizden yararlandıracağız. Ayrıca, önümüzdeki yıllardan itibaren Türkiye’deki eğitim fuarlarına da katılıp markamızı hedef kitleye etkin bir şekilde tanıtacağız.
 
Winter, başta Almanca eğitim veren eğitim kurumları olmak üzere, diğer okullardan da Avrupa’daki tesislerine Türk gençlerini çekmek istediklerini de belirtiyor. Gençlere, kuruluş felsefelerine uygun olarak, 2 yıldızlı ve hostellerinde (pansiyon) cazip fiyatlarla konaklama imkânı sundukları vurgulayan Winter şunları söylüyor: “Tesislerimiz sahip oldukları özelliklerden dolayı 4-5 yıldızlı otellerin konforunu aratmıyor. Otellerimizin çoğu şehir merkezinde bulunuyor. Tesislerimize ailesiyle birlikte gelen 18 yaşına kadar çocuklar ücretsiz konaklayabiliyor. Biz sadece konforlu konaklama sunuyoruz. Fiyatlarımıza kahvaltı dahil edilmiyor. Misafirlerimiz kahvaltı isterse ayrıca 6 Euro ücret ödüyor. Odalarda mini bar yok. Ama 24 saat açık bar ve içecek temin edebilen otomatlarımız var.” 
 
Bilgi için Vedat Babayiğit
Mobile: +43 676 38 59 558
Eposta: Vedat.babayigit@aohostels.com