ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN

70 Ülkede, 18 bin Pernod Ricard çalışanı,dünyaya, aynı gün aynı mesajı verdi !!

TURİZMİN SESİ


Dünya'nın premium ürün portföyü en geniş alkollü içecek firması Pernod Ricard, 23 Mayıs Pazartesi günü 70 ülkede, 18 bin Pernod Ricard çalışanı ile birlikte gerçekleştirdiği “Responsib'ALL Day” organizasyonu ile ”Alkollü Araç Kullanmayın” mesajı verdikleri global bir kampanya başlattı. Aynı gün, Şanghay, Paris ve diğer birçok ülke başkentinde, Auckland'dan Los Angeles'e birçok Pernod Ricard iştiraki, grup çalışanları ile tüketicileri ve özellikle de genç yetişkinleri hedef alan eğitim programları, sergiler ve forumlar düzenledi. Toplumun bu hassas konuya dikkatini çekmek için “Alkollü Araç Kullanmayın” bayrakları New York'ta Times Square 'de, Paris'in ana meydanlarında, Peru'daki Machu Picchu'da sergilendi, Hong Kong'da tramvay ve otobüsleri süslerken, tüm ülkelerde Pernod Ricard Merkezleri'nde binalara asıldı.

Alkollü araç kullanımı ile ilgili sorumluluk alma ve bilinçlenme mesajının verildiği günde, tüm Pernod Ricard çalışanlarıGrup'un desteklediği bağış planını kurumsal sosyal sorumluluk konusunda bir manifesto olan “Pernod Ricard Akdi”ni imzalayarak harekete geçirdi. Böylece grubun 18bin çalışanı, ortak ve evrensel bir neden için bir araya geldi ve alkollü araç kullanımının önlenmesinin aktif elçileri oldu. Pernod Ricard başlattığı bu kampanya ile, bu sene, özellikle, orta sınıfın araç satın alma gücünün artması ile birlikte alkollü araç kullanımından kaynaklanan can kayıplarının arttığı gelişmekte olan ülkelere odaklanmaya karar verdi.

Bilindiği gibi, 1971'de IREB'in (İçkiye Yönelik Fransız Bilimsel Araştırma ve İnceleme Enstitüsü) kurulmasıyla, kendisini alkol istismarı ile ilgili riskleri önlemeye adamış olan Pernod Ricard, resmi makamların da işbirliğiyle 40 yıldır alkolle ilgili koruyucu önlemler konusunda organizasyonlara katılıyor. Pernod Ricard'ın bu girişimi, BM tarafından ilan edilen yol güvenliğine yönelik on yıllık eylem planındaki öneriler doğrultusunda, dünya genelinde gerçekleştirilecek yeni girişim, kampanya ve etkinliklerin de başlangıç noktası olacak. Pernod Ricard İstanbul ofisi, İnsan Kaynakları Müdürü Gözde Turan Aygör tarafından yürütülen proje kapsamında 23 Mayıs Günü tüm çalışanlarına bu yeni projeyi tanıttı. Pernod Ricard İstanbul Genel Müdürü Selçuk Tümay; bundan sonraki dönemde alkollü araç kullanımı ile mücadeleye ve diğer sosyal sorumluluk projelerine önem verileceğini belirtti.