Ali Karaca turizm elçisi olarak hizmet veriyor

Türkiye'nin ilk firması olan Yaren Tuzlamba Genel Müdürü Ali Karaca, öğretmenlikten emekli olduktan sonra, ilk tuz lamba üretimine 2005 yılında evde başladı

TURİZMİN SESİ

Muhteşem bir hayat kaynağı, milyonlarca yıllık oluşum süreci, binlerce yıllık kullanım tarihi, muazzam moleküler yapısı, emsallerinden kat  kat zengin mineral yapısına sahip milli tuzumuz 84 mineralli Çankırı tuzu dünyadaki en değerli tuzlardan birisidir.Çankırı Kaya tuzu 250 - 300 milyon yıl önce oluşmuş çok değerli bir doğal tuzdur. Göl tuzları gibi sanayi atıkları kesinlikle bulaşmamıştır. İçerisinde 84 element, mineral bulunmaktadır, aynı şekilde insan vücudu da 84 elementten ve su dan oluşmuştur. %100 doğal, rafine edilmemiş katkısız Çankırı kaya tuzunu tüketerek vücudumuzun mineral ihtiyacını buradan karşılayabiliriz.

 
Çankırı'da kaya tuzundan tuzlamba üretiminde Türkiye'nin ilk firması olan Yaren Tuzlamba Genel Müdürü Ali Karaca, öğretmenlikten emekli olduktan sonra, ilk tuz lamba üretimine 2005 yılında evde başladı. Aradan geçen 11 yıl içinde bayileşerek büyümeyi sürdüren Yaren Tuzlamba, tuzlamba çeşitleri ile turizm elçisi olarak hizmet vermektedir.Kaya tuzundan tuz lamba üretiminde Türkiye'nin ilk firması olan ve bütçesinin tamamını neredeyse AR-GE ve kapasite arttırımına harcayan Yaren Tuzlamba, Türkiye'de şu anda kaya tuzundan işçilik bakımından en gelişmiş lamba çalışmaları ile sektörde dikkat çekmektedir. Sürekli yeni modeller geliştirme ve seri üretim konusundaki çalışmalarını yoğunlaştıran Yaren Tuzlamba, kaya tuzundan sabun üretimi de yapmaktadır. Gün geçtikçe sektörde tanınırlık açısından önemli işlere imza atan Yaren Tuzlamba, katıldığı yurtiçi fuarlar ile marka tanınırlıklarını daha da arttırmaktadır. Geçen yıl üretim kapasitesini yüzde 300 arttıran ve halen Türkiye'de en yüksek sayıda imalat yapan tuzlamba firmasıdır.
 
 
TUZDAN GELEN SAĞLIK
Ayaktaki Ağrı, koku, mantar ,kaşıntı , terleme gibi sorunlarınızın çözümüne  Astım Bronşite büyük ölçüde yardımcı oluyor.
 
 
TUZ LAMBA FAYDASI
Tuz lamba, içerisinde bulunan ampulün yanmasıyla ısınır. Isınan tuz, havaya negatif iyon dağıtır. Negatif iyon, havanın vitaminleri olan moleküllerdir. 2-3 kilogramlık bir tuz lamba, yeterli ısıya ulaştığında 10 metrekarelik bir mekanın havasını %300 oranında daha temiz hale getirir. Kaya tuzu lambaları doğal iyonlaştırıcı olması nedeniyle havadaki pozitif yüklü iyonları negatif iyona çevirir. Böylelikle soluduğumuz havanın kalitesini artırır. Bu sayede dinçlik ve rahatlanma sağlar. Gün boyunca maruz kaldığımız stresi ve pozitif yüklü iyonları vücudumuzun üzerindeki diğer olumsuz etkileri ortadan kaldırır.
 
 
Tuz lambanın yaydığı eksi iyonlar, havadaki tozları, polenleri ve bakterileri temizler. Bunun yanısıra alerjik rahatsızlıklara, astım hastalarına, bağışıklık sistemi zayıf olanlara, soğuk algınlığına, migren sorununa, saman nezlesine, mevsimsel rahatsızlıklara ve horlama problemlerine de birebir faydaları bulunmaktadır. Havadaki koku ve nemi azaltır, rahat bir uyku ortamı sağlar, sigaranın etkilerini azaltır ve ayrıca yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.Tuz lambalarımızın hammaddesi olan beyaz kaya tuzu tahmini 5000 yıldır kullanılan, Türkiye'nin en büyük tuz rezervine sahip Çankırı tuz mağarasından dinamitlenerek çıkartılmaktadır.Bu ender bulunan beyaz kaya tuzları, birkaç farklı sertleştirme işleminden geçtikten sonra doğal iyonlaştırıcı yapısı bozulmayacak şekilde, el ile işlenerek lamba haline getirilmektedir.Lambanızın temizliği temiz nemli bir bezle yapılabilir. Ancak bu esnada lambanın elektrikle bağlantısını mutlaka kesmelisiniz. Tuz lambanızı kullanmıyorsanız ve aşırı neme maruz kalıyorsa hava ile temasını engellemelisiniz.
 
 
YAREN TUZLAMBA
Buğday Pazarı Mah. Eşikli Aralık Sok. Anıl Apt. No:17/D Merkez/ÇANKIRI
Tel  : 0376 213 85 72
Tel  : 0376 213 08 09
Mail : yaren@yarentuzlamba.net