Ali Bilir,sektör olarak başarılı bir yılı geride bıraktık ve 2020 yılına umutlu bir başlangıç yaptık

Turizm, ülkemize sağladığı döviz girdisi ile dış ticaret açığımızı tek başına kapatır hale gelirken en stratejik sektör olma misyonunu bir kez daha ispatladı

TURİZMİN SESİ


Dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan ve 30 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan 24. EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 85 ülkeden binlerce katılımcı ve 60 binin üzerinde ziyaretçiye kapılarını açtı. Fuar, turizmin küresel, bölgesel ve yerel boyutta en güncel trendlerinin tartışılacağı bir fikir alışverişi platformu olma özelliğine de sahip olacak.

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir; “Çeyrek asra yakın zamandır sektöre yeni iş ve iş birliği olanakları sunan, ülkemizin önemli turizm zirvelerinden biri konumundaki EMITT Fuarı’na hoş geldiniz diyor, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve şahsım adına hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Hepinizin malumu olduğu üzere sektör olarak başarılı bir yılı geride bıraktık ve 2020 yılına umutlu bir başlangıç yaptık.

Turizm En Stratejik Sektör Olma Misyonunu İspatladı
Ziyaretçi sayısı bakımından yeni rekor seviyeleri yakaladığımız 2019 yılında, turizm gelirlerimizi de önemli oranda artırma başarısı gösterdik. Bu dönemde turizm, ülkemize sağladığı döviz girdisi ile dış ticaret açığımızı tek başına kapatır hale gelirken en stratejik sektör olma misyonunu bir kez daha ispatladı. Ancak elde ettiğimiz bu başarılar bizleri rehavete sürüklememeli.

Dünyada turizm anlayışı değişiyor
Teknolojik gelişmeler, hızla değişen demografik yapı ve küresel iklim değişiklikleri geleceğin turizmini yeniden şekillendiriyor. Dünyadaki bu gelişmelere kendimizi adapte etmeliyiz.

Ülkemizi Dünya Turizminde Üst Basamaklara Taşıyabiliriz
Türkiye, gastronomiden kültüre, kongreden sağlık turizmine, kitle turizminden kış turizmine, spordan inanç turizmine kadar birçok farklı segmentte önemli bir gelişim potansiyeli barındırıyor. Bu alanlarda atacağımız adımlarla ülkemizi dünya turizminde daha üst basamaklara taşıyabiliriz.

Tanıtım ve Pazarlama Çalışmalarını Yoğunlaştırmamız Gerekiyor
Bunu sağlamak için tanıtım ve pazarlama çalışmalarını yoğunlaştırmamız da büyük önem arz ediyor. Seyahat acentalarının tanıtım ve pazarlama noktasındaki önemi çerçevesinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak ülkemizin dünya turizminde daha çok tanıtılması ve üst basamaklara tırmanması için üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz.

Kültürel Miraslar Sürdürülebilir Turizm Açısından Değerlendirilmeli
2020 yılının hem İstanbul hem de Türkiye için verimli bir yıl olacağına inanıyoruz. Türkiye'nin kültürel değerlerinin dünya çapında öne çıkarılarak kültürel mirasların sürdürülebilir turizm açısından değerlendirilmesi yönündeki çalışmalar bu yıl da hız kesmeden devam edecek.

2020 yılı Türkiye’de “Patara Yılı” olarak İlan Edildi
Bildiğiniz üzere bu çalışmalar kapsamında 2020 yılı Türkiye’de “Patara Yılı” olarak ilan edildi. Patara Yılı’nın kültür turizminden alınacak verimi daha da artırarak ülkemize olan ilgiyi üst seviyelere taşıyacağını öngörüyoruz.Bilir; “Bizler sektörün tüm paydaşları olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, ülkemizde daha fazla ziyaretçiyi misafir edip daha çok gelir sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. 12 bine yakın üyemizle Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamak için Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak her türlü çabayı göstereceğiz. EMITT bu çalışmalarımızı değerlendirip daha geniş kesimlere sunabileceğimiz önemli bir organizasyon. Bu önemli fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, herkese verimli bir fuar ve iyi bir sezon diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.